Nikad sami – Dobro je znati

Koje su prednosti ugovaranja životnog osiguranja - odabir životnog osiguranja za Vaše potrebe i koliko izdvajati za premiju životnog osiguranja?

 Velike prednosti ugovaranja životnog osiguranja su:

  • Životnim osiguranjem osiguravate sebe, svoju obitelj i svoje najbliže. Nastankom osiguranog slučaja korisniku osiguranja se isplaćuje ugovoreni iznos.
  • Po završetku ugovorenog trajanja osiguranja, raspolažete čitavim iznosom, uvećanim za dobit ostvarenu iz poslovanja Društva. Trajanje osiguranja može biti od 2 do 30 i više godina.
  • Ovisno o vašim željama, potrebama i mogućnostima, možete birati između 10 različitih programa Sava životnog osiguranja.
  • Životno osiguranje nije skupo. Možete se osigurati već od nekoliko stotina kuna godišnje. Naravno, ako ste ugovorili osiguranje sa štednjom, što više uplaćujete više ćete uštedjeti.
  • Životno osiguranje omogućuje financijsku dosljednost i kvalitetno planiranje.

 Koliko odvajati za premiju osiguranja života?

“Iskustva iz SAD-a i zemalja zapadne Europe, gdje je polica osiguranja života najprodavanija polica, govore da ako ne želimo da nam premija postane teret u svakodnevnom životu, iznos premije ne bi smio biti veći od 6% ukupnog godišnjeg prihoda.

Na primjer, ako je naš ukupni godišnji prihod npr. 60.000 kn, prema gore navedenom preporučuje se da iznos godišnje premije za osiguranje života ne bude veći od cca 3.600 kn ili mjesečno cca 300 kn. Ako dođe do povećanja godišnjih prihoda, premiju možemo povećati tijekom trajanja osiguranja.” Pametnije je držati se svojih okvira, nego krenuti preambiciozno. Korak po korak: kao hrvatska nogometna reprezentacija na putu do finala. 

sava životno osiguranje

Po čemu se ulaganje u policu životnog osiguranja sa štednom komponentom razlikuje od štednje u banci?

Osiguratelj računa da ćemo ispoštovati ugovoreno trajanje osiguranja i da ćemo redovito podmirivati svoje dospjele premije osiguranja. S druge strane, osiguratelj nam kroz policu osiguranja jamči osiguranu svotu za doživljenje; za slučaj smrti zbog bolesti i za slučaj smrti zbog nezgode. Ova jamstva ne postoje u slučaju štednje u banci. Banka isplaćuje štedni ulog uvećan za pripisanu kamatu na koju se obračunava porez. Drugim riječima, na policu životnog osiguranja se ne plaća porez, za razliku od štednje u banci. Ako je premija plaćena u razdoblju od 3 godine stječe se pravo na „odustajanje od osiguranja“ uz povrat dijela uplaćene premije.

 

Odabir savršenog životnog osiguranja za vaše potrebe

Kao što smo spomenuli u prošlom tekstu: “U Sava webshopu ili u dogovoru s našim agentima, možete birati između 10 programa životnog osiguranja kreiranih prema različitim potrebama i za različita životna razdoblja u kojima se nalazite.” Više o programima životnog osiguranja možete pročitati klikom na ovaj link.

Na primjer, tu je program ZELENA JESEN: doživotno osiguranje za slučaj smrti za osobe do 80-te godine života, uz mjesečnu premiju već od 5,90 EUR. U ponudi je i program KLASIKA: životno osiguranje za slučaj smrti i doživljenja koje u slučaju smrti osiguranika zbog nezgode korisniku osiguranja isplaćuje dvostruku osiguranu svotu, uz minimalnu godišnju premiju od 240 EUR. Možda vam bolje odgovara fleksibilno investicijsko životno osiguranje kroz Program INVEST: osiguranje života kod kojeg ugovaratelj na sebe preuzima investicijski rizik uz sigurnost najbližih u slučaju smrti i mogućnošću ostvarivanja većih prinosa od klasičnih programa osiguranja života. Velike prednosti životnog osiguranja dobro prikazuju zašto je ovaj tip osiguranja najprodavanija polica u SAD-u i zemljama zapadne Europe.

Što još možete učiniti za sebe i svoju obitelj?

Osim kvalitetnog životnog osiguranja, život doslovno može spasiti i dodatno zdravstveno osiguranje Best doctors. Best Doctors omogućuje vam pravo na drugo stručno mišljenje i liječenje u inozemstvu u iznosu do čak 1 000 000 EUR.

Bitno je napomenuti da u sklopu mnogih programa životnog osiguranja, poput Klasika, Start, Bonus life ili Riziko, postoji i mogućnost ugovaranja dopunskog osiguranja od posljedica nesretnog slučaja (nezgode).

(Prethodni tekst "Životno osiguranje - najbolji oblik štednje?" možete pročitati klikom na priloženu poveznicu.)

Nikad sami u životu uz Sava osiguranje.