Nikad sami – Dobro je znati

Što za vas znači nova Digitalna polica obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti?

Saznajte više o novim promjenama u osiguranju vozila.

Predstavljamo novi projekt krovnog udruženja društava za osiguranje “Hrvatskog ureda za osiguranje - HUO”. Riječ je o hvalevrijednom projektu Digitalne police osiguranja od automobilske odgovornosti. Projekt je realiziran u suradnji s “Centrom za vozila Hrvatske - CVH” i svih 14 društava za osiguranje koji su zbog toga unaprijedili svoju IT infrastrukturu.

Što digitalna polica znači u praksi?

1) U stanicama za tehnički pregled vozila od sada je moguće u realnom vremenu provjeriti postoji li polica obveznog auto osiguranja, što znači da se registracija vozila može napraviti i bez predočavanja fizičke police.

Sava-Digitalna-polica-osiguranja-od-automobilske-odgovornosti2) Odmah nakon zaključivanja police obaveznog osiguranja i to elektronskim putem, osiguravajuće društvo šalje podatke u bazu podataka Centra za vozila Hrvatske. Nakon toga, podaci se prosljeđuju u MUP-ovu bazu svih registriranih vozila u Hrvatskoj. Na ovaj način, digitalizacija pojednostavljuje čitav postupak osiguravanja vašeg vozila. Jedino ako su podaci o polici neispravni ili ako postoji više polica za isto vozilo, osiguranici moraju predočiti fizički primjerak police.

3) Osiguranici zapravo od sada više nemaju obvezu donošenja potvrde o polici na registraciju. Tako se ubrzavaju i pojednostavljuju procesi za sve uključene stranke, a značajna je i ekološka dimenzija zbog uštede na papirnatom otpadu, navode iz Hrvatskog ureda za osiguranje. Naime, u Hrvatskoj se godišnje registrira oko 2 milijuna vozila.

Pojednostavljivanje procesa osiguravanja

Kao što smo naveli, registracija vozila može se napraviti i bez predočavanja fizičke police. Već smo na Sava blogu pisali o ovoj temi, stoga pročitajte više: 5 prednosti online osiguranja. Moderni život i potraga za jednostavnošću. Kako smo napomenuli i online ugovaranje je od sada podignuto na višu razinu zahvaljujući unaprjeđenju IT infrastrukture. Webshop Sava osiguranja: ugovori policu online.

Nikad sami u digitalnom svijetu uz Sava osiguranje.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte promo akcije, novosti i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na besplatnom broju telefona 0800 913 023, na našoj Facebook stranici, e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom uglu ove stranice koju upravo čitate.

Pročitajte više