Sadržaj

 1. Uvjeti korištenja

 2. Sigurnost kupnje

 3. Načini plaćanja

 4. Privatnost i zaštita osobnih podataka

 5. Dostava polica

 6. Pritužbe i rješavanje sporova

 7. Politika Cookies

 

 

Uvjeti korištenja

Osnovni podatci o Društvu:

Sava osiguranje, d.d. je novo i moderno osiguravajuće društvo nastalo udruživanjem četiri europska osiguratelja: Velebit osiguranje, Velebit životno osiguranje, Zavarovalnica Tilia i Zavarovalnica Maribor.

Sava osiguranje, d.d. – Podružnica Hrvatska
Savska cesta 144 a
10000 Zagreb, RH

OIB: 45237012600
MBS: 081032510, Trgovački sud u Zagrebu.

IBAN: HR3623860021119014417 - poslovni račun
IBAN: HR1823860021333001979 - za uplate premija životnog osiguranja

GIIN (Globalni posrednički identifikacijski broj) za Sava osiguranje, d.d., Podružnica Hrvatska je: 54YL9X.00000.BR.191.

GIIN (Globalni posrednički identifikacijski broj) za Sava osiguranje, d.d., je: 54YL9X.00000.LE.705.

Matično Društvo: Zavarovalnica Sava, d.d./Sava osiguranje, d.d., Maribor, Cankarjeva ulica 3, OIB 16760357166 upisano u sudski registar Okružnog suda u Mariboru pod brojem 1/03762/00

Temeljni kapital matičnog društva: 68.417.377,44 EUR, uplaćen u cijelosti u novcu, podijeljen je na 15.372.821 redovnih, slobodno prenosivih dionica na ime, bez nominalnog iznosa.

Uprava matičnog Društva: David Kastelic - predsjednik, Primož Močivnik - zamjenik predsjednika uprave, Rok Moljk –član, i Robert Ciglarič – član 

Nadzorni odbor matičnog Društva: Jošt Dolničar, predsjednik.

Direktori Podružnice: Kristina Cvitanović-Zorić, Tibor Kralj

Službenik za zaštitu osobnih podataka: (osoba koja vodi brigu o zakonitosti obrade osobnih podataka i ostvarivanju prava na zaštitu osobnih podataka):
Marijana Galić, dipl.iur.
+385 (0)1 66 66 300
+385 (0)1 66 66 299
maja.galic@sava-osiguranje.hr

 

Općenito

Sava osiguranje, d.d. web stranice mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema navedenim uvjetima i pravilima. Korištenjem Sava osiguranje, d.d. Internet trgovine  smatra se da je korisnik u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio navedene Uvjete korištenja i Izjavu o privatnosti osobnih podataka. Također, korištenjem internetske stranice Sava osiguranje d.d., korisnici daju svoju suglasnost da im Sava osiguranje, d.d. (dalje Sava osiguranje) povremeno šalje informacije o uslugama. Korisnici nas mogu obavijestiti ako ne žele primati daljnje informacije na adresu info@sava-osiguranje.hr .

 

Sava osiguranje se u potpunosti odriče svake odgovornosti:

 1. koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje web stranice,
 2. za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja web stranica, te za
 3. bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja web stranica.

Ova web stranica sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Sava osiguranje nema nadzor nad navedenim dokumentima, podatcima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

 

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica Sava osiguranje Internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

 

Naručivanje i cijene

Polica se naručuje elektronskim putem, tzv. Internet trgovina. Odabirom gumba ‘Kupi’ nastavlja se proces ugovaranja police osiguranja.

Pojedine programe osiguranja  ugovarate prema pravilima i pripadajućim Uvjetima, a koji su sastavni dio pojedine police osiguranja.

Cijena premije osiguranja, ukoliko iskažete namjeru kupnje police osiguranja putem web-trgovine, bit će iskazana u odgovarajućem prozoru izabranog osigurateljnog produkta.

 

Plaćanje

Odabrana polica osiguranja može biti plaćena kreditnom karticom korištenjem WSpay sustava , putem opće uplatnice, te putem SMS poruke (samo putno osiguranje).

 

Reklamacije

Ukoliko niste zadovoljni uslugom slobodno nas kontaktirajte na primjedbe@sava-osiguranje.hr  Vašu reklamaciju ćemo po primitku proslijediti odgovornoj osobi u Društvu o čemu ćete biti obaviješteni.

 

Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža Sava osiguranje Internet trgovina ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Sava osiguranje nije odgovoran za troškove telefona ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

 

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Sava osiguranje web stranica  je zaštićen i Sava osiguranje ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje.

Dokumenti, podatci i informacije objavljeni na web stranicama ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Sava osiguranje ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Sava osiguranju ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podatci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

 

Osobni podatci

Molimo pročitajte sadržaj Privatnost i zaštita osobnih podataka.

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka: 

(osoba koja vodi brigu o zakonitosti obrade osobnih podataka i ostvarivanju prava na zaštitu osobnih podataka):
Marijana Galić, dipl.iur.
+385 (0)1 66 66 300
+385 (0)1 66 66 299
maja.galic @sava-osiguranje.hr

 

Izmjena općih uvjeta i ostalih sadržaja objavljenih na web stranicama:

Sava osiguranje zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Sava osiguranje zadržava pravo promjena cijena pojedine usluge.

Sava osiguranje zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja kao i drugih sadržaja objavljenih na web stranicama. Svaka promjena ovih uvjeta korištenja i drugih sadržaja bit će javno objavljena na web stranicama. Uvjeti korištenja stupaju na snagu s datumom njihove objave na web stranicama.

Korisnik web stranica uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. Sava osiguranje isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranica u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem web stranica smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

 

Ostali sadržaji na web stranicama

Sava osiguranje objavljuje na web stranicama sljedeće podatke koje molimo da obavezno pročitate:

 1. Sigurnost kupnje
 2. Načini plaćanja
 3. Privatnost i zaštita osobnih podataka
 4. Dostava polica
 5. Pritužbe i rješavanje sporova
 6. Politika Cookies

 

 

Sigurnost kupnje

Sva plaćanja vrše se putem WSpay™ Payment Gateway sustava. Stranice WSpay-a zaštićene SSL (Secure Socket Layer) certifikatom. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica vrši se u realnom vremenu.

Stranice na kojima se unose podatci o kreditnim karticama ne pamte unešene podatke niti se podatci o brojevima kreditnih kartica spremaju u baze podataka.

WSpay sustav za online autorizaciju i naplatu kreditnih i debitnih kartica, primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka kojima se osigurava da se razmjena podataka između sustava WSPay i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

3-D Secure je globalni standard za provjeru autentičnosti kupaca u sustavu sigurnih internetskih transakcija. Globalni platni sustavi MasterCard i Visa razvili su vlastite programe sigurnosne kupovine na internetu bazirane na 3-D Secure modelu, MasterCard Secure Code i Verified by Visa. Moguće je da je Vaša kartica uključena u 3D Secure program, te ćete biti usmjereni na stranice banke koja Vam je izdala karticu.


 

 

Načini plaćanja

Sava osiguranje web trgovina vam omogućuje kupnju odabranih produkata plaćanjem izravno putem interneta:

 • Karticom tekućeg računa  - Maestro, Visa
 • Kreditnim karticama: Visa, MasterCard, American Express, Diners
 • Općom uplatnicom ili Internet bankarstvom
 • SMS plaćanjem

 

Plaćanje kreditnim karticama: 

 • Jednokratno: American Express, Visa, MasterCard, Diners i Maestro karticama
 • Do 12 rata bez kamata (osim AO): American Express i Diners karticama karticama, MasterCard samo za kartice Zagrebačke banke
 • Do 10 rata bez kamata police autoodgovornosti (AO): American Express i Diners karticama karticama, MasterCard samo za kartice Zagrebačke banke

 

Virmansko plaćanje, Internet bankarstvo

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu ćete dobiti predračun sa svim podatcima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe.

Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.
Po zaprimljenoj potvrdi uplate, dostavit ćemo Vam kupljene police osiguranja u skladu sa uvjetima dostave polica.

NAPOMENA: za virmanske uplate molimo da nakon izvršenog plaćanja dostavite potvrdu plaćanja na mail adresu e.osiguranje@sava-osiguranje.hr

SMS plaćanje

SMS plaćanje možete koristiti isključivo prilikom kupnje police putnog osiguranja.

SMS plaćanje je omogućeno:

 • T-Mobile pretplatnicima
 • Vipnet pretplatnicima
 • T-Mobile, Simpa I BON BON korisnicima bonova
 • Vipme korisnicima bonova

Limiti za SMS plaćanje su kako slijedi:

Za T-Mobile, Simpa i Bon bon korisnike najveći pojedinačni iznos za plaćanje iznosi 100 kn (sa PDVom), a mjesečni limit za sve platne usluge iznos 500 kn (sa PDVom),

Za Vipnet korisnike najveći pojedinačni iznos za plaćanje iznosi 300 kn (sa PDVom), a mjesečni limit iznosi 300 kn (sa PDVom),

 

Kod izbora ovakvog plaćanja klijent u sadržaj SMSa upisuje kod prikazan na ekranu I šalje na broj 705100. Ukoliko klijent ima smartphone I instaliranu aplikaciju za QR skeniranje, može navedeni sadržaj unijeti na brži način jednostavnim QR scanom. Potom ćete na Vaš mobilni telefon zaprimiti potvrdu o izvršenoj transakciji. Slijedi dostava kupljene police u skladu sa uvjetima dostave polica.

 


 

 

Privatnost i zaštita osobnih podataka potrošača

Sava osiguranje, d.d. se obavezuje da će čuvati privatnost svih kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima u svrhu sklapanja ugovora o osiguranju i obrađujemo ih u marketinške svrhe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Sava osiguranja, d.d. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Korištenjem webshop aplikacije potrošač:

 • izjavljuje da je suglasan da se svi njegovi osobni podaci, koje je Sava osiguranje, d.d. prikupilo prilikom postupka zaključenja ugovora o osiguranju, mogu koristiti u svrhu prikupljanja, obrade, evidencije i korištenja u svim postupcima i radnjama koje iz ugovora mogu proizaći sukladno općim i posebnim uvjetima osiguranja kojima su pobliže definirana pravila pružanja usluge osiguranja;
 • izjavljuje da je upoznat s identitetom voditelja zbirke osobnih podataka društvom Sava osiguranje, d.d., kategorijama korisnika osobnih podataka i mogućim posljedicama uskrate davanja podataka;
 • dobrovoljno stavlja na raspolaganje osobne podatke temeljem kojih ga Sava osiguranje, d.d. može kontaktirati pisanim putem, telefonom ili elektroničkom poštom i dostavljati mu informativni i marketinški materijal,
 • izjavljuje da je suglasan da se navedeni podaci mogu proslijeđivati trećim osobama u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji u svrhu obrade podataka u postupcima opominjanja, naplate potraživanja, obrade odštetnih zahtjeva, revidiranja podataka kao i u ostalim postupcima kada je to određeno pozitivnim zakonskim propisima ili temeljem naloga suda, a temeljem kojih se ugovaratelj osiguranja može kontaktirati pisanim putem, telefonom ili elektroničkom poštom;
 • izjavljuje da je suglasan da se navedeni podaci mogu sukladno prethodno navedenom koristiti najkasnije pet godina od datuma isteka ugovorenog osiguranja, a kasnije samo na temelju naloga suda ili ako je to određeno ugovorom ili pozitivnim propisima;
 • potvrđuje da je upoznat sa sljedećim pravima iz Zakona o zaštiti osobnih podataka:
 • pravo na pristup podacima koje uključuje pravo na uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka, pravo na uvid u osobne podatke sadržane u zbirkama osobnih podataka koji se odnose na istoga, pravo na njihovo prepisivanje te pravo na ispis podataka o tome tko je, za koje svrhe i po kojem pravnom temelju od Sava osiguranja dobio osobne podatke koji se odnose na istog;
 • pravo na dopunu, izmjenu ili brisanje podataka ako su osobni podaci ugovaratelja osiguranja nepotpuni, netočni ili neažurni ili ako njihova obrada nije u skladu s propisima;
 • pravo na podnošenje pritužbe Sava osiguranju ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka ako ugovaratelj osiguranja smatra da su povrijeđena njegova prava zajamčena propisima o zaštiti osobnih podataka;
 • pravo na uskratu suglasnosti za obradu osobnih podataka u svrhe marketinga i izravne promidžbe koje uključuje pravo ugovaratelja osiguranja da u svakom trenutku može odustati od dane suglasnosti za obradu podataka u navedene svrhe.

Zahtjev za ispravak podataka, obavijest o odustanku od dane suglasnosti za obradu osobnih podataka ili obavijest o uskrati suglasnosti za obradu osobnih podataka u svrhe marketinga i izravne promidžbe ugovaratelj osiguranja je dužan dostaviti na adresu Sava osiguranje, d.d. - Podružnica Hrvatska ili faxom na broj 01/6666 299 odnosno putem e-maila na adresu: info@sava- osiguranje.hr

 


 

 

Dostava polica

Sve informacije o sklopljenoj polica osiguranja dostavlja se Ugovaratelju u elektronskom obliku kao prilog e-mailu, a original police dostavlja se Ugovaratelju običnom pošiljkom u roku 5 radnih dana, na adresu prijavljenu od strane Ugovaratelja. Ugovaratelj je dužan prilikom popunjavanja svojih podataka upisati točnu e-mail adresu, te adresu za primitak pošte, u protivnom Sava osiguranje d.d. ne preuzima odgovornost.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga dođe do greške prilikom isporuke e-maila, ili pošiljke, Ugovaratelj će kontaktirati Osiguratelja na besplatni info telefon 0800 913 023 ili email adresu  info@sava-osiguranje.hr, te će polica i prilozi biti ponovno proslijeđeni.


 

 

Pritužbe i rješavanje sporova

 1. Pritužba je izjava nezadovoljstva upućena Osiguratelju od strane osiguranika, ugovaratelja osiguranja ili korisnika iz ugovora o osiguranju koja se odnosi na pružanje usluga osiguranja odnosno izvršenja obveza iz ugovora o osiguranju.
 2. Pritužba može biti podnesena zbog:
       1)  postupanja osiguratelja, odnosno osobe koja za Osiguratelja obavlja poslove zastupanja u osiguranju
       2)  odluke Osiguratelja u vezi s ugovorom o osiguranju ili izvršenjem ugovora o osiguranju,
       3)  postupanja Osiguratelja u vezi s rješavanjem zahtjeva iz ugovora o osiguranju.
 1. Podnositelj pritužbe može biti osiguranik, ugovaratelj osiguranja ili korisnik iz ugovora o osiguranju.
 2. Pritužba se može podnijeti usmeno na zapisnik ili podnijeti putem pošte na adresu Osiguratelja ili e-mail adresu: primjedbe@sava-osiguranje.hr
 3. Rok za podnošenje pritužbe protiv odluke ili postupanja Osiguratelja je 15 dana od dana kada je podnositelj pritužbe primio odluku na koju podnosi pritužbu, odnosno od dana kada je saznao za razlog pritužbe.
 4. Pritužba mora sadržavati:
       1)  ime i prezime i adresu podnositelja pritužbe koji je fizička osoba ili njegovog zakonskog zastupnika, odnosno, tvrtku, sjedište i ime i prezime odgovorne osobe podnositelja pritužbe koji je pravna osoba,
       2)  razloge pritužbe i zahtjeve podnositelja pritužbe,
       3)  dokaze kojima se potvrđuju navodi iz pritužbe kada ih je moguće priložiti, a može sadržavati i isprave koje nisu bile razmatrane u postupku u kojem je donesena odluka zbog koje se pritužbe podnosi kao i prijedloge za izvođenje dokaza,
      4)  datum podnošenja pritužbe i potpis podnositelja pritužbe odnosno osobe koja ga zastupa,
      5)  punomoć za zastupanje, kada je pritužba podnesena po punomoćniku.
 1. Osiguratelj je dužan istražiti sve relevantne dokaze i informacije vezane uz pritužbu i:
  a) komunicirati s podnositeljem pritužbe na jednostavan i razumljiv način,
  b) odgovoriti na pritužbu bez nepotrebnog odgađanja i unutar roka od 15 dana od primitka pritužbe, a iznimno, kada se odgovor ne može dati unutar navedenog roka, osiguratelj je dužan je obavijestiti podnositelja pritužbe o razlozima kašnjenja i naznačiti kada će istraga vjerojatno biti dovršena i kada će biti odgovoreno na pritužbu.
 2. Osiguratelj će uzeti u obzir i provjeriti i pritužbe koje nisu podnesene u skladu s odredbama ovoga članka i o tome obavijestiti podnositelja pritužbe kada je to moguće.
 3. Stranke su suglasne da će sve sporove proizašle iz pružanja usluga osiguranja odnosno izvršenja obveza iz ugovora o osiguranju rješavati mirnim putem.
 4. Sve sporove stranka može uputiti na mirenje pred jednom od organizacija za mirenje u Republici Hrvatskoj (primjerice pri Hrvatskoj gospodarskoj komori ili Centru za mirenje pri Hrvatskom uredu za osiguranje), no preduvjet je da stranke pokušaju mirno riješiti nastali spor. Ako ti sporovi pred nadležnim organizacijama za mirenje ne budu riješeni mirenjem u roku od 60 (šezdeset) dana od dana podnošenja prijedloga za pokretanje postupka mirenja ili u drugom roku o kojem se stranke dogovore, stranke neće imati nikakvih obaveza prema ovoj odredbi. U svakom slučaju stranka ima pravo izabrati i pravni put pred nadležnim sudom ili tijelom.
 5. Pored gore navedenog, ako je potrošač nezadovoljan odgovorom ili rješenjem Osiguratelja na njegov uloženi prigovor/pritužbu, ili nije zaprimio odgovor u roku i na način propisanim ovim člankom, potrošač može o tome obavijestiti nadzorno tijelo.

 

 

Politika Cookies

Privatnost Korisnika

Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprijeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies - kolačić). Bez obzira što 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, prema regulacijama Europske unije i Zakonu o elektroničkim komunikacijama Članak 100., Stavak 4., obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie-a i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjećujete. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

 

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete želite li dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite.

 • Internet Explorer 9 (link na http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/ie-9-worldwide-languages)
 • Chrome (link na https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/desktop/index.html)
 • Opera (link na http://www.opera.com/computer/windows)
 • Firefox (link na https://www.mozilla.org/en-US/firefox/new)
 • Safari (link na http://www.apple.com/safari/)

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići od treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.