Nikad sami – Dobro je znati

Izbor 5 najboljih prijedloga za najjeftinije avanture do kraja 2019. godine.

Ljetna sezona je završila, ali to ne znači da se bliži kraj putovanjima, upravo suprotno!

Zbog toga, za vas smo istražili i napravili izbor od 5 prijedloga za nove avanture koje će biti nježne prema vašem novčaniku. Danas je uz mnoštvo opcija lakše putovati nego ikada u povijesti. 

Početni savjet: Osim uz praktično online putno osiguranje, uštedjeti možete i korištenjem agregatora letova, koji za vas pretražuju tisuće ponuda. Neki od najboljih agregatora letova su Momondo i Skyscanner. Ako mislite da su putovanja u inozemstvo ili na daleke destinacije rezervirane za bogate, razmislite opet. Putovanja u inozemstvo mogu biti jeftinija od ljetovanja na Jadranu. Samo na gorivo i cestarine lako se potroši preko 1000 kn. Osim toga, putovanjima širimo horizonte, upoznajemo nove kulture, novu gastronomiju, a doživljena iskustva ostaju s nama kao uzbudljive priče za prijatelje i obitelj. I u Hrvatskoj je sve popularnije za Božić ili Novu godinu otići u toplije krajeve.

Sava putno osiguranje onlineKrenimo na put!

1. Albanija

Ova gotovo pa susjedna zemlja nudi puno i skriva mnoge tajne. Tu su dugačke pješčane plaže, i najjeftinije ljetovanje na razmeđi Jadranskog i Jonskog mora. Nakon otvaranja granica 90-ih, Albanija postaje turistički sve zanimljivija. Jedinstvena kombinacija talijanskih, mediteranskih i balkanskih utjecaja uz veliku emigrantsku zajednicu, čine ovu zemlju kulturološki jedinstvenom. Cijene su i više nego prihvatljive, smještaj možete pronaći već od 7 Eur po osobi, a ručak već od 5 Eur.

2. Egipat i dolina Nila

Doživite uživo ono što ste do sada gledali samo u dokumentarcima. Nakon političkih nemira prije nekoliko godina, Egipat se vraća na turističku mapu svijeta. Tisuće godina povijesti i kulture i neusporedivo bogatstvo arheoloških nalazišta na jednom mjestu. Preporučujemo putovanje od Luxora do Aswana, a u ponudi su i brojna krstarenja Nilom. Egipat je lako dostupan iz Europe, a razni paket aranžmani nude se već od 3000 kn. Imajte na umu i pogodnosti first-minute i last-minute ponuda koje mogu sniziti troškove puta i za 40%.

3. Tajland

Ovo je turistička meka brojnih turista iz svih krajeva svijeta. I to s dobrim razlogom: beskrajne pješčane plaže, izvrsna hrana, ljubazni domaćini, prihvatljive cijene i mnoštvo jeftinih letova pretvorili su Tajland u popularnu destinaciju. Preporučene vrijeme putovanja je za vrijeme sušnog razdoblja, između studenog i travnja. Taman da se zima i dugačke noći malo osvježe Tajlandskim suncem. Tu je Bangkok: grad koji živi 24 sata na dan, ali i mirnoća budističkih hramova poput Wat Pho-a, živopisnih tržnica poput Chatuchak ili poznate plaže Railay i azurno-zelenog mora.

4. Bangladeš

Bangladeš, osma najmnogoljudnija zemlja svijeta, još uvijek nije na glavnim turističkim kartama Azije. Ovdje se nalazi najduža plaža u Aziji, kao i mnoštvo područja i spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Iskusite čudesne mangrove šume, nacionalne parkove i legendarni grad Bagerhat. Turisti još uvijek nisu okupirali Bangladeš, no požurite budući da je to samo pitanje vremena. Ručati se može već od 1 Eura, a i ostali troškovi su vrlo niski. Glavni izdatak bit će povratna avionska karta.

5. Bali, Indonezija

Bali je za mnoge utjelovljenje ideje o opuštajućem tropskom raju. Doživite bogatu kulturu i svjetski poznatu gostoljubivost. Sunce, bijeli pijesak, tropsko voće i masaže svakako će vam napuniti baterije. Možete odabrati aktivniji odmor ili pak se prepustiti opuštajućim spa tretmanima. Preporučujemo plažu Balangan ili plaže poluotoka Bukit, vodopad Sekumpul i brojne resorte. Putne aranžmane lako je pronaći, po pristupačnim cijenama.

Vjerni pratitelj na svim putovanjima je Sava putno osiguranje.

Na Sava webshopu online odaberite između individualne police ili Obiteljska polica putnog osiguranja već od 18,51 Eur. Za česte putnike tu je godišnja polica putnog zdravstvenog osiguranja. Zapamtite, bezbrižan put počinje ugovaranjem Putnog osiguranja. Želimo vam siguran i sretan put!

Nikad sami na putu uz Sava osiguranje.


Prijavite se na naš  Newsletter ovdje i dobivajte promo akcije i novosti. (Newsletter šaljemo 2 puta mjesečno.)

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na besplatnom broju telefona 0800 913 023, na našoj Facebook stranici, e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom uglu ove stranice koju upravo čitate.

Pročitajte više