Uz Moto asistenciju uštedi do 25% na obveznom osiguranju motora

 

Nove dobre vijesti za motoriste

Nova sezona motora je u punom jeku i pravo je vrijeme da vaše ljubimce izvedete barem na vikend izlet. A ako vam osiguranje motora uskoro ističe, nadamo se da ćete u novom blogu pronaći korisne informacije za novu sezonu.
Uz inflaciju i generalni rast cijena svi tražimo načine kako uštedjeti. Zato imamo dobre vijesti za motoriste - u tijeku je akcija osiguranja motora uz koju možete uštedjeti do 25%. Saznajte više u nastavku, a usput ćemo se i podsjetiti na glavne pojmove vezne za osiguranje motora.

Podsjetimo se, što je točno osiguranje motora i zašto je ono obvezno?

Obvezno osiguranje motora, kao i osiguranje za druga vozila, zakonski je propisano osiguranje koje vlasnici motora moraju imati kako bi njihovo vozilo bilo registrirano i legalno za promet na cestama. Ova vrsta osiguranja pokriva štetu koju vozač motora može prouzročiti trećim osobama (osobama i imovini) u slučaju prometne nesreće.

akcija-cijena-osiguranje-motoraZašto je osiguranje motora obvezno?

1. Zakonska obaveza: svako vozilo koje sudjeluje u prometu mora biti osigurano. Bez obveznog osiguranja, vozač ne može registrirati svoj motor.

2. Financijska zaštita: osiguranje pokriva štetu prouzročenu trećim osobama, što može uključivati medicinske troškove, popravak vozila ili druge imovinske štete. Bez osiguranja, vozač bi morao sam snositi ove troškove.

3. Zaštita trećih osoba: osobe koje pretrpe štetu zbog nesreće izazvane motorom mogu dobiti odgovarajuću naknadu od vaše police.

S druge strane, Sava Moto Asistencija i dopunska pokrića služe kako bi zaštitili i pomogli na cesti - isključivo vlasniku motora.

Provjerite cijenu osiguranja motora

Tako od dodatnih pokrića motoristi imaju na raspolaganju

- Osiguranje vozača za štetu zbog tjelesnih ozljeda (AO +): štete zbog tjelesnih ozljeda koje je pretrpio ovlašteni vozač vozila i štete koje zakon priznaje oštećenicima (članovima obitelji) u slučaju smrti vozača.
- Sudar sa životinjama: naknada u slučaju oštećenja ili uništenja predmeta osiguranja uslijed sudara s divljači ili domaćim životinjama.
- Auto nezgoda: naknada za vozača i putnike za slučaj nesretnog slučaja koji nastane pri vožnji, upravljanju vozilom, pri utovaru ili istovaru robe i manipulacijama vozilom u neposrednoj vezi s prometom te osoblje ili suputnike pri vožnji i manipulacijama vozilom u neposrednoj vezi s prometom.
- Pravna zaštita: kaznenopravna zaštita osiguranika u prometu.

Osim toga, tu je i poznata Moto asistencija, dopunsko pokriće koje pomaže motoristima na cesti, ali i omogućuje uštedu do 25% na obveznom osiguranju motora.

U slučaju potrebe, vozač poziva centar za Asistenciju za niz asistencijskih slučajeva: pomoć na cesti, vuča vozila, problema s ključevima ili gorivom, troškovi prijevoza osiguranika, zamjensko vozilo, dostava i povrat zamjenskog vozila, smještaj u hotelu i brojna druga pokrića, ovisno o ugovorenom paketu asistencije.

U tijeku je promo akcija Sava osiguranja

Ako uz policu obveznog osiguranja motora ili motocikla ugovorite i dopunsko pokriće Sava asistencija – MOTO ostvarujete sljedeći popust:
– u grupi od 501 ccm do 1.000 ccm primjenjuje se popust u visini 15%,
– u grupi preko 1000 ccm primjenjuje se popust u visini 25%.

Za sve dodatne informacije nazovite nas na besplatni telefon  0800 913 023 ili nas možete kontaktirati preko chat-a.

Želimo vam sretno i sigurno putovanje, uživajte u ljetu i u uštedama!

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni telefon na broju 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.