Nikad sami – Dobro je znati

Volite motore? Donosimo vam 4 prijedloga za spektakularna putovanja motorom po Hrvatskoj.

Osjećaj slobode i stopljenosti s okolišem kojeg nudi putovanje motorom teško se može usporediti.

Motorom se ne putuje brzo od točke A do točke B, a još manje autocestom. Motorom obilazimo sporije ceste predivnih vizura i stvaramo nezaboravna iskustva. Na našu veliku sreću, Lijepa naša obiluje pitoresknim rutama koje tvore savršenu pozadinu za spektakularna putovanja motorom. Ovaj put, na našem blogu “Nikad sami - Dobro je znati”, donosimo vam izbor od 4 prijedloga motociklističkih ruta za koje smatramo da ih zbilja vrijedi posjetiti.

najbolje osiguranje motora sava

1. Plominka, od Mošćeničke Drage pa do Vozilića.

      Ovo je jedna od popularnijih dionica među motociklistima. Krenite niže od Opatije prema Mošćeničkoj Dragi i pratite zavojitu cestu uz more koja će u jednom trenutku skrenuti desno prema Plominu i Vozilićima (prikladno). Ukupna ruta je oko 24 km i prođe se kroz pola sata. Iako je kratka, sigurni smo da ćete uživati. Vožnjom Kvarnerskim zaljevom, uživat ćete i u pogledu na Cres i Krk. Za pauzu preporučujemo neki od hotela ili kafića s pogledom na more. Mnogi tvrde da je upravo ovo najljepši dio Kvarnerskog zaljeva. 

Uštedite na osiguranju motora


osiguranje motora putovanje hrvatskom2. Vožnja čitavom dužinom Pelješca.

     Jeste li ikada bili na Pelješcu? Ovaj drugi po veličini hrvatski polutok poznat je po predivnoj prirodi i plažama, vrhunskim vinima i solani u Stonu. Nakon što prođete Neum, na cesti prema Dubrovniku, ubrzo skrenite desno prema Stonu. Od Stona lagano krenite prema Orebiću i dajte mašti na volju. Istražujte, stanite i okupajte se na divljoj plaži, ručajte u novom gradiću ili selu kojih ima mnoštvo na putu prema Orebiću. Od Orebića s lijeve strane prostire se Korčula, a možete i produžiti na sam vrh poluotoka prema Lovištu. Ispred vas će se prostrijeti Hvar. Čitava ruta ima oko 70 km i traje oko sat i dvadeset minuta.

Znate li da je u tijeku promo akcija osiguranja motora?

Sava kalkulator cijene osiguranja

vožnja motorom po Jadranskom magistrali Sava osiguranje3. Jadranskom magistralom od Masleničkog mosta do Senja - ili obrnuto.

     Doživite 130 km čistog moto-užitka na Jadranskoj magistrali. Nakon izgradnje novijih ruta do mora, Jadranska magistrala dobiva ekskluzivni šarm i dobiva na vrijednosti iz godine u godine. Mnogi u nazivaju i našom inačicom legendarne vožnje talijanskom obalom Amalfi. Otprilike na pola puta od Maslenice do Senja naići ćete na Karlobag. Cijelim putem s lijeve strane nalazi se obala i izmjenjuju se otoci: Pag, Rab, Prvić, Krk. Ovom legendarnom vožnjom sigurno nećete pogriješiti. Trebat će vam oko dva sata vožnje.

Akcija osiguranja motora 15-25%

Putovanje motorom po Hrvatskoj, Velebit, Sava osiguranje4. Velebit - od Gospića prema Sjevernom Velebitu i Velikom Alanu.

     Kada idete iz Zagreba “starom cestom” dođite do Gospića i u samom gradu skrenite desno prema Smiljanu gdje možete posjetiti i Memorijalni centar Nikole Tesle, čovjeka koji je izumio 20. Stoljeće. Kroz gustu i opuštajuću šumu se vozite prema Velikom Alanu. Ako ste avanturistički raspoloženi, od Velikog Alana možete krenuti Štirovači i prema Baškim Oštarijama i voziti se po hrbatu Velebita makadamskom stazom. U blizini je i Karlobag i Jadranska magistrala, tako da možete i direktno iz šume i planina, svratiti na more. Ovo je pravo putovanje za koje će vam trebati nešto više vremena, sigurno preko tri sata za nekih 100 km.

Koje su vaše najdraže motociklističke rute po Hrvatskoj? Javite nam u komentarima na Facebooku, sigurno će biti korisno kolegama motociklistima.

Nikad sami na motoru uz Sava osiguranje.

Prijavite se na naš  Newsletter ovdje i dobivajte promo akcije i novosti. (Newsletter šaljemo isključivo 2 puta mjesečno.)

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na besplatnom broju telefona 0800 913 023, na našoj Facebook stranici, e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom uglu ove stranice koju upravo čitate.

*Prikazane karte su Google maps.

Pročitajte više