Nikad sami – Dobro je znati

Znate li da je osiguranje plovila i brodica obavezno? Stiže nova sezona, osigurajte se online već danas. Pročitajte više.

Uskoro nam dolazi nova sezona brodica i plovidbe po Jadranu.

      Posjedovanje vlastite brodice u zemlji s ovako lijepim morem i razvedenom obalom, prava je privilegija. Prema nadležnom Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, tijekom ljetne sezone hrvatskim morem samo pod hrvatskom zastavom plovi oko 1500 brodova, 2500 motornih jahti te čak oko 115 000 brodica.

Složit ćete se da čak i manja brodica omogućava vlasniku slobodu kretanja i doživljaj Jadrana koji je uskraćen onima bez brodice. Takva sloboda je neprocjenjiva. Međutim, budući da vlasništvo nad brodicom ne zahtijeva godišnji tehnički pregled, (kao kod automobila), mnogi vlasnici zaboravljaju na zakonsku obvezu osiguranja plovila, brodica i jahti iznad 15 kW. 

osiguranje-plovila-brodica

Prilikom kontakta s policijom ili drugim organima vlasti, obvezno je imati policu obaveznog osiguranja plovila. Zato, neosigurana brodica je potencijalni izvor nepredviđenih izdataka. Čemu riskirati? Pogotovo ako znamo da je godišnju policu moguće ugovoriti već od 180 kn

Kako se možete osigurati? Posljednjih godina pojavila se nova mogućnost osiguranja kojom se služi sve više građana. Koja je to mogućnost? To je online ugovaranje police osiguranja.

Online ugovaranje obaveznog osiguranja plovila i brodica znači da brzo i jednostavno možete ugovoriti vašu policu, iz ugode vlastitog naslonjača. Klikom na Kalkulatora osiguranja plovila za brzi izračun cijene vaše police. 

Potrebno vam je potpuno, kasko osiguranje? Osim obaveznog osiguranja, ugovoriti možete i kasko osiguranje plovila. Kasko osiguranje obuhvaća trup jahte, njezin pogonski motor i opremu jahte kako je uobičajeno opremljena prilikom prodaje.

Za sva pitanja i savjete stojimo vam na raspolaganju na besplatnom broju 0800 913 023, na web chatu (u donjem desnom kutu ove web stranice), na našem Facebooku (popratite nas zbog akcija i novosti) ili nam pošaljite email na e.osiguranje@sava-osiguranje.hr.

Želimo vam mirno more i sigurnu plovidbu!

Nikad sami na moru uz Sava osiguranje

Nikad sami na cesti uz Sava osiguranje

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas na našoj Facebook stranici.