Putujete u inozemstvo? Saznajte zašto je putno zdravstveno osiguranje odlična odluka.

Ljeto je vrijeme za odgovorno putovanje

Organizacija putovanja u inozemstvo još uvijek je nepredvidljiva zbog globalne pandemije koronavirusa. No, situacija u Europi i SAD-u poboljšava se svakim danom. Ponovno se uspostavljaju avionske i autobusne linije, a počinju se i rezervirati datumi za ljetovanje. Štoviše, mnogi planiraju iskoristiti značajno jeftinije letove i povoljnije cijene smještaja. Bitna informacija je i izvjesno uvođenje tzv. “Covid putovnica” tijekom lipnja na razini Europske unije. Ove “putovnice” trebale bi značajno olakšati proces putovanja i boravka u EU zemljama. U ovome trenutku mjere u određenim zemljama uključuju obveznu karantenu za putnike.

cijena-putno-osiguranje-koronaSvako putovanje sadrži određenu količinu neizvjesnosti, zbog toga postoji putno osiguranje. Ugovaranje putnog osiguranja može se smatrati standardnim dijelom priprema za putovanje. Stara izreka kaže: "Ako si ne možeš priuštiti putno osiguranje, ne možeš si priuštiti niti put". Zato je dobro znati da cijena obiteljskog putnog osiguranja kreće već od 18,52 EUR bez obzira o kojoj se inozemnoj destinaciji radi.

Izračun cijene putnog osiguranja

Neizvjesnosti na putovanju dodatno su izražene zbog pandemije koronavirusa. Na putovanju se mogu dogoditi brojne neočekivane i neugodne situacije, kao što to dobro znaju neki iskusni putnici.

Putno zdravstveno osiguranje štiti od brojnih rizika, ovo su neki od njih, ovisno o ugovorenom paketu osiguranja

- Bolničko liječenje bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19).
- Troškovi hitnog liječenja u slučaju bolesti ili nezgode.
- Hitna stomatološka pomoć.
- Gubitak službenih identifikacijskih isprava (putovnice, osobne iskaznice).
- Helikopterski prijevoz osiguranika do najbliže bolnice.
- Otkazivanje leta.
- Gubitak prtljage.
- Povratak malodobne djece.

Na raspolaganju su vam dva paketa Sava putnog zdravstvenog osiguranja: Standardni i Nadstandardni paket, a svaki od njih sadrži četiri razne pokrića, od A do H.

Putno zdravstveno osiguranje online

Puno putujete? Ugovorite godišnje putno zdravstveno osiguranje. Saznajte više.
Putujete s obitelji ili u većoj grupi? Iskoristite povoljne cijene obiteljskog putnog zdravstvenog osiguranja. Saznajte više.

Gdje god u svijetu odlučite putovati, od Njemačke, Italije, Azije do SAD-a Sava putno zdravstveno osiguranje pokriva cijeli svijet, odnosno sve izvan granica Republike Hrvatske. Ugovaranje putnog osiguranja odlična je odluka koja se može višestruko isplatiti. Potencijalni problemi koji se pojave prilikom putovanja u inozemstvu, često su kompliciraniji za riješiti nego li problemi na putovanju u Hrvatskoj: ljudi govore vama stranim jezikom i ponekad je teško doći do kvalitetnih informacija, a neočekivani troškovi, poput troškova liječnika, mogu biti značajni.

Već imate Sava putno zdravstveno osiguranje? Što učiniti ako vam se dogodi nezgoda? Saznajte više ovdje. Dežurni centar otvoren je 24 sata dnevno.

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.