Nikad sami – Dobro je znati

Zašto putno osiguranje? 5 jednostavnih razloga i 1 uzrečica


Isplati li se uopće putno osiguranje?

U moru opcija, od kuda početi na putu prema kvalitetnom putnom osiguranju za inozemstvo? Cilj je otputovati u svijet bezbrižno i iskoristiti putovanje u potpunosti. Postoji uzrečica “Ako si ne možeš priuštiti putno osiguranje, ne možeš si priuštiti niti put”. Nitko ne želi da mu razne nepredviđene situacije unište godišnji odmor, obiteljsko putovanje ili poslovni put. Mogućnosti su, nažalost, velike: od hitne stomatološke i liječničke pomoći, gubitka i krađe prtljage do troškova lijekova i troškova hitnog povratka u domovinu.

Osigurati se mogu svi: pojedinci, studenti, obitelji, grupe i poslovni ljudi. Premije osiguranja su izuzetno povoljne za grupe od 10 ili više osiguranika ili za cijelu obitelj. Naime, obiteljski paket putnog osiguranja možete ugovoriti već od 18,51 EUR i to online ili u poslovnici Sava osiguranja. 

putno osiguranje onlineMnogi od nas su se još kao djeca prvi put susreli s Putnim osiguranje (link). Prije školskog izleta, mali dio budžeta razreda uvijek je bio namijenjen putnom zdravstvenom osiguranju. Takav dobar običaj itekako ima smisla i pokazuje odgovornost prema djeci. Ovdje možete napraviti info izračun vašeg putnog osiguranja. Kasnije, kada sami organiziramo i plaćamo vlastita putovanja, ne pokazujemo jednaku odgovornost prema sebi. 

 

Stoga, zašto putno osiguranje?

1. Putovanje košta. Ne želite izgubiti novac uložen u putovanje zbog nepredviđenih neugodnosti. Ovdje možete napraviti info izračun vašeg putnog osiguranja.

2. Medicinski troškovi izvan Europske unije mogu biti jako skupi. Ako putujete unutar EU, svakako napravite Europsku karticu zdravstvenog osiguranja (EKZO) putem HZZO-a. EKZO pokriva tek osnovne zdravstvene usluge čiji se obujam razlikuje od države do države, ali nikako ne zamjenjuje policu putnog osiguranja.

3. Putno osiguranje je povoljno! Putno osiguranje će vjerojatno biti među najmanjim stavkama vašeg putnog budžeta, ali će zato možda biti i najvažnije. Želite li stvarno za cijenu jednog ručka u restoranu riskirati dugoočekivani odmor cijele obitelji?

4. Putovanje je ulaganje u osobno zadovoljstvo. Osigurajte si stoga sigurnost i mentalni mir. Ako nešto pođe po zlu, pokriveni ste. Svatko tko je malo više putovao, zna koliko često se događaju nepredviđene situacije, npr. gubitak prtljage na aerodromu.

5. Cijeli svijet je vaš: Sava Putno osiguranje pokriva cijeli svijet, a osigurati se mogu osobe bez obzira na starost. Mnoga druga osiguravajuća društva imaju drugačije cijene ovisno o regijama.

Sava Putno osiguranje - ugovori online! 

Ovisno o vašim željama i potrebama, u ponudi su dva paketa osiguranja: standardni i nadstandardni. U svakom paketu možete birati između četiri razine pokrića, 15.000, 25.000, 50.000 ili 100.000 eura. Osim putnog zdravstvenog osiguranja za pojedinačna, kratkotrajna putovanja, na raspolaganju je i godišnje putno osiguranje za osobe koje često putuju. Sjetimo se uzrečice s početka: “Ako si ne možeš priuštiti putno osiguranje, ne možeš si priuštiti niti put.”, a pogotovo ako je to putno osiguranje financijski možda i najmanja stavka na vašem idućem putovanju. Želimo vam sretan i bezbrižan put!

Nikad sami na putovanju uz Sava osiguranje.