Pregled glavnih skijaških odredišta uslijed covid pandemije i putno osiguranje

 

Pripreme za novu skijašku sezonu su u punom jeku

Budući da su i 2019. i 2020. godina bili vrlo nepovoljni za skijaše zbog pandemije, nadamo se da će situacija u 2021. godini omogućiti koliko-toliko normalne skijaške uvjete. Tip aktivnog odmora poput skijanja, u kombinaciji s odmorom u ugodnom smještaju, možda uz vatru, ali svakako u dobrom društvu, pravi je melem za napornu radnu godinu. Osim toga, često se pokaže kako je za mnoge najzahtjevniji period čitave godine upravo od listopada do prosinca. Upravo zbog toga zimovanje ili skijanje treba planirati pažljivo, kako bi se izbjegao stres uslijed brojnih neplaniranih okolnosti. Upravo zbog toga postoji Sava putno osiguranje.

Budući da se pravila i dalje često mijenjaju, za vas smo napravili listu relevantnih informacija za odlazak na skijanje na najpopularnije lokacije. Dobra vijest je da su navodno skijališta već dobro popunjena. Krenimo stoga redom.

Osigurani uživajte u skijaškoj sezoni od Austrije do BiH

Austrija

U Austriji je trenutno na snazi nacionalni lockdown. Očekivano trajanje lockdown-a je najmanje do 13. prosinca. To znači da su zatvoreni svi hoteli i sve ostale vrste turističkog smještaja. Također su zatvoreni svi restorani, kafići, klubovi, kulturne institucije i odmorišta. Turističko putovanje u Austriju je trenutno zabranjeno, a otvaranje se planira nakon 13. prosinca. Austrijske granice su otvorene, ali turistička putovanja nisu dopuštena, kako smo naveli. Nakon ukidanja lockdown-a vrijedit će “2-G” pravilo, odnosno bit će prihvaćen samo potvrda o cijepljenju ili preboljenju.

cijena-putno-osiguranje-skijanje-covidItalija

U Italiji, većina poznatih skijališta poput “Cortine d'Ampezzo” otvorena su od 25. studenog, “Madonna di Campiglio” i “Kronplatz” otvorena su od 27. studenog do 18. travnja, dok se druga poput skijališta “Arabba” otvaraju 3. prosinca. Većina ostalih skijališta otvara se najkasnije 10. prosinca, tako da ne trebate brinuti. Posjetitelji moraju biti cijepljeni kako bi imali pristup ski liftovima, ali i drugim javnim lokacijama poput hotela, teretana i klubova. Maske za lice su obavezne u svim javnim prostorima, ali i ski liftovima. Mjere vrijede za sve odrasle osobe, a izuzetak su djeca ispod 12 godina. Za putovanje u Italiju je potrebna EU covid potvrda ili negativan test unutar 48 sati.

Što pokriva putno osiguranje?

Putno zdravstveno osiguranje pokriva cijeli svijet (inozemstvo), uz pokrića poput troškova hitnog liječenja u slučaju nezgode ili bolesti, helikopterski prijevoz osiguranika do najbliže bolnice, gubitak i krađu prtljage, hitne stomatološke pomoći, prijevoza člana obitelji u slučaju hospitalizacije duže od 5 dana, gubitak službenih identifikacijskih isprava (putovnice, osobne iskaznice), povratak malodobne djece i brojna druga pokrića, a ovisno o paketu osiguranja. Vrlo je bitno naglasiti kako Sava putno osiguranje među rijetkima pokriva i bolničko liječenje bolesti izazvane korona virusom (Covid-19).

Ugovori Sava putno osiguranje za skijaše

Slovenija

Ulazak u Sloveniju standardno je dopušten uz PCR test ne stariji od 72 sata, dokazom preboljenja ili EU covid potvrdom. Za većinu cjepiva potrebno je razdoblje od barem 14 dana od druge doze, odnosno 7 dana od druge doze Comirnaty cjepiva od tvrtke Biontech/Pfizer. Djeca mlađa od 15 godina mogu ući u Sloveniju bez negativnog testa ili EU covid potvrde, ako nisu u pratnji odrasle osobe kojoj je određena karantena. Većina slovenskih skijališta su otvorena poput poznate Kranjske gore ili Rogle. U nekim skijalištima, poput skijališta Cerkno, sezona počinje nešto kasnije 17.12.2021., ali s obzirom na situaciju, svakako provjerite prije rezervacija i odlaska na put. Kao i u ostalim zemljama, FFP2 maske obavezne su u ski liftovima.

Bosna i Hercegovina

Poznato skijalište Jahorina već je otvoreno, a prošle skijaške sezone, brojni hrvatski skijaši ulovili su sezonu upravo u susjednoj BiH. Jahorina načelno ima preko 10 otvorenih skijališta i najmodernije je skijalište u toj zemlji, a od Sarajeva je udaljeno svega 28 km. Uvjeti za ulazak hrvatskih građana u BiH sličan je kao i većini  ostalim zemljama. Osim Jahorine, drugo popularno skijalište je i Kupres, budući da je blizu posjetiteljima iz Dalmacije. Druga poznata skijališta su Bjelašnica i Vlašić.

Koliko košta putno osiguranje?

Uz poštivanje mjera i odgovorno planiranje, nadamo se da ćete uloviti dobru i sigurnu skijašku sezonu. Skijanje kao doživljaj za cijelu obitelj osvježava duh i tijelo i stvara nezaboravna sjećanja. Obiteljska polica putnog osiguranja za četveročlanu obitelj, za osmodnevni period, bez obzira na svjetsku destinaciju kreće već od 18,51 EUR. Za širi spektar pokrića preporučujemo nadstandarne pakete, ovisno o vašim potrebama. S modernim rješenjima s vama smo onako kako vi želite. Bilo kada i bilo gdje.

✔️Online informacije i podrška.
✔️Jednostavan pristup uslugama.
✔️Online ugovaranje osiguranja.

I zato “Pinklec na rame i put pod noge”. Sretan put!

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.