Nikad sami – Dobro je znati

Sigurnost online kupnje: kako biti siguran i iskoristiti sve prednosti online kupnje osiguranja?

osiguranje online

Kada ste zadnji put kupili nešto putem interneta?

Jeste li bili zadovoljni? Kao i svaka trgovina, online kupnja utemeljena je u povjerenju i kvaliteti pružene usluge. Ipak, neki još nisu sigurni da je online kupnja pravi izbor. Stoga, koje su prednosti online kupnje?

Online kupnja polako, ali sigurno zauzima sve veći udio, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Jeste li znali da preko 40%* korisnika interneta u Hrvatskoj ima iskustva s online kupnjom? (*Prema Eurostatu.)

Što treba znati i kako biti siguran online?

Neki i dalje zaziru od online kupnje. Imaju li oni razloga za nepovjerenje? Glavno pravilo glasi: Znajte od koga kupujete! Ako kupujete preko web stranica do kojih ste došli iz treće ruke, s neobičnim imenom i nerealnim cijenama, moguće je da ste u opasnosti. Ako kupujete preko poznatih kompanija s recenzijama drugih kupaca, veće su šanse da vam krivo naplate u klasičnoj trgovini, negoli online. Također, bitno je održavati vaše računalno čistim od virusa. Za Vašu sigurnost preporučuje se koristiti vlastito računalo za online kupnju, a ne javno dostupna računala poput onih poslovnih. Prilikom kupnje proizvoda s dostavom, treba paziti na troškove dostave i potencijalne carinske naknade.

Prevaranti koriste razne kanale poput telefona, sms-a ili e-maila kako bi saznali vrijedne informacije. Nikome ne otkrivajte osobne lozinke i bankovne podatke. Uostalom, nitko dobronamjeran ih neće niti tražiti, naime, banka vas nema pravo pitati osobne bankovne lozinke i PIN brojeve. Kada kreirate osobne lozinke, koristite kombinaciju velikih i malih slova uz brojke i znakove poput crtica ili točke. Kada ste našli stranicu na kojoj želite obaviti kupnju, obratite pažnju na ime stranice. Kako bi bila sigurna, web stranica mora počinjati s “https”, a ne s običnom “http” inačicom. “Https” označava unificirani sustav sigurne transakcije Secure Sockets Layer.

Prednost online kupnje su svakako i niže cijene.

Kao i u fizičkoj trgovini, sačuvajte račun koji je potvrda o kupnji i temelj za potencijalne reklamacije. Prilikom online kupnje, račun Vam dolazi na unesenu e-mail adresu. Kakva je situacija u osiguranju?

Prednosti online kupnje za klijenta su višestruke:

  1. Možda najvažnija prednost online kupnje je što možete odmah na tehnički pregled. Nakon što ugovorite policu, ona sadrži HUO kod, stoga je samo isprintajte i pravac - tehnički.

  2. Kupnjom preko interneta štedite vrijeme - i to značajno. Ne trebate dolaziti u poslovnicu, dovoljno je par klikova na - Sava Webshop

  3. Štedite novac - osim dodatnih popusta za kupnju preko Webshopa, česte su i promo akcije ponuđenih programa osiguranja. Kupnjom od kuće štedite novac i na gorivu i parkingu. 

  4. Sigurnost vaših podataka zaštićena je Zakonom o zaštiti osobnih podataka kojeg Sava osiguranje sustavno primjenjuje. U procesu je implementacija Opće uredbe o zaštiti podataka Europskog parlamenta, popularnog GDPR-a. 

  5.  Usluge naših agenata na raspolaganju su Vam svakodnevno putem live Web chata, Facebooka ili besplatnog telefona 0800 913 023.

Kupnjom police osiguranja putem Sava Webshop-a, iskorištavate sve prednosti kupnje online, uz zaštitu osobnih podataka i uz zagarantiranu sigurnost certificiranu najvišim ISO 9001 standardima.

Zato, javite nam se putem web chata, kontaktirajte nas putem Facebooka “Sava Osiguranje Hrvatska d.d - Podružnica Hrvatska”  ili nam pošaljite upit.

Gotovo polovica korisnika interneta u Hrvatskoj redovito kupuje online, jeste li među njima?

Nikad sami - Vaše Sava osiguranje.