Kako Životno osiguranje može pružiti sigurnost u svim životnim fazama vaše obitelji?

 

Pravi trenutak za donošenje dobrih životnih odluka uvijek je - sada

Bez obzira na to imate li već ugovoreno životno osiguranje, planirate li ga uskoro ugovoriti ili tek tražite korisne informacije, u novom blogu donosimo kratki pregled problematike i ponude životnih osiguranja. Saznajte što je dobro znati i zašto je ugovaranje životnog osiguranja dobra odluka.

Jeste li znali da građani u Hrvatskoj ugovaraju police životnog osiguranja čak 7 puta manje u odnosu na prosjek Europske unije? Podaci prema projektu Sigurnije sutra - Hrvatskog ureda za osiguranje. Takva značajna razlika s jedne strane proizlazi iz razlika u životnom standardu, ali bitnije, proizlazi iz opće kulture osiguranja i pristupa budućnosti.

preporuka-najbolje-zivotno-osiguranje-forumPozitivan životni stav uz odgovorno planiranje budućnosti

Važno je životu pristupati s optimizmom, zahvalnošću, ali i sa zdravom dozom racionalnog opreza. U slučaju životnog osiguranja, to znači planirati za duže razdoblje, i to u različitim fazama života, od djetinjstva, radnog vijeka pa sve do mirovine. Naime, prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi tek 2.967 kn. A budući da minimalna obiteljska potrošačka košarica iznosi 7.800 kn, a preporučena oko 10.000 kn, jasno je da je mudro osigurati druge izvore prihoda u mirovini, poput štednje kroz životno osiguranje. Tako životno osiguranje s jedne strane predstavlja oblik štednje, a s druge strane nudi potporu i osiguranje u nepredvidivim situacijama poput smrti, nezgode i drugih ugovorenih pokrića. Čak i malo redovito odvajanje za članove obitelji s godinama može pružiti vrlo ugodnu štednju uz znanje da nikada niste sami.

Provjeri pakete životnog osiguranja

Moguće je birati rate premije i visine osigurane svote, kao i trajanje osiguranja. Nakon isteka ugovorenog trajanja osiguranja raspolažete cijelom svotom. Za čitavo vrijeme osiguranja, vaši bližnji su osigurani i prije isteka ugovorne obveze. To je jedinstvena prednost životnog osiguranja.

Bitne činjenice i programi životnog osiguranja

Odgovorno financijsko planiranje preporučuje 6 % godišnjih prihoda odvojiti na stranu kroz ugovoreno životno osiguranje.
Životno osiguranje članova obitelji način je življenja i planiranja budućnosti. Nudimo različite vrste za vaše različite potrebe, ukupno osam programa. Ovo su samo neki od programa životnog Sava osiguranja:

- Program Bonus life - idealan oblik osiguranja za one koji zbog financijskih obveza trenutno nisu u mogućnosti štedjeti, a ipak žele priskrbiti financijsku sigurnost svojim najmilijima: partnerima, djeci, roditeljima...

- Program Indeks - štedno osiguranje djece, koje uključuje osiguranje doživljenja s povratom uplaćene premije u slučaju smrti osiguranika do navršene 14-e godine i osiguranje za slučaj smrti i doživljenja nakon navršene 14-e godine osiguranika.

- Program Jamac - Mala premija za visoku osiguranu svotu. Navedeni program namijenjen je prije svega korisnicima kredita kod banaka kao jedan od instrumenata osiguranja povrata odobrenog kredita.

- Program Klasika - Životno osiguranje za slučaj smrti i doživljenja koje u slučaju smrti osiguranika zbog nezgode korisniku osiguranja isplaćuje dvostruku osiguranu svotu. Po programu Klasika mogu se osigurati osobe od 14 do 65 godina starosti, s trajanjem osiguranja od 2 do 30 godina.

- Program Start - Životno osiguranje Start Sava osiguranja idealno je za one koji svoju i budućnost svojih bližnjih ne prepuštaju slučaju. Klasični program osiguranja života s pokrićem za slučaj smrti i slučaj doživljenja po kojem se mogu osigurati osobe od 14 do 65 godina starosti, i trajanjem osiguranja od 2 do 30 godina. Minimalna godišnja premija iznosi 240 EUR.  

Ostali načini štednje - prednosti i mane. Životno osiguranje vjerni je pratitelj u životu

Ostali načini štednje za budućnost uključuju: Treći mirovinski stup uz dodatno odvajanje za mirovinu, ali kasnije ne raspolažete čitavim iznosom. Tu je i klasična štednja koja je jednostavno neisplativa u ovakvom makroekonomskom okruženju veoma niskih kamata i visoke inflacije. Treći izbor su investicijski i obveznički fondovi, koji nude veće prinose, ali i veću razinu rizika. Osim toga, u trenutku potrebe za povlaćenjem sredstava u nepovoljnim okolnostima poput recesije, pandemije ili inflacije, vaše ulaganje može biti i negativno.

Zbog toga je značajna redovitost uplate životnog osiguranja, ovisno o vašim mogućnostima i potrebama. Znate kako glasi izreka “zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača”. Kroz godine odvajanja čak i minimalnih iznosa za životno osiguranje, skupi se značajna svota.

Prvi izbor naravno je odabir prikladnog životnog osiguranja, vašeg vjernog pratitelja i sigurnog oblika štednje u različitim životnim fazama i to za čitavu obitelj.

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.