22.12.2023.

Podrška akciji „Donesi čep za skupi lijek“

U sjedištu Sava osiguranja u Zagrebu još u ožujku 2023. uključili smo se u hvalevrijednu inicijativu prikupljanja plastičnih čepova za humanitarnu akciju „Donesi čep za skupi lijek“ koju je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma.

Obzirom da se ova inicijativa provodi na području cijele Hrvatske, a u 5 gradova se prikupljeni čepovi mogu donijeti u reciklažna dvorišta, proširili smo ovu akciju i na ostale prodajne urede.

Cilj projekta je da se na ekološki prihvatljiv način, odvajanjem otpada i zaštitom okoliša, prikupe plastični čepovi, prodajom kojih Udruga pribavlja novac koji će se koristiti u svrhu liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranja potrebnih lijekova i medicinskih pomagala.💚 Prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača, ulja i sl.

Čepovi prikupljeni na reciklažnim dvorištima, zajedno s popratnom dokumentacijom, sukladno zakonskoj proceduri predaju se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, koja dalje prosljeđuje prikupljene plastične čepove ovlaštenim otkupljivačima. 👌

Svi naši prodajni uredi koji sudjeluju u akciji, a u čijim mjestima nema organiziranih reciklažnih dvorišta u koje se mogu donijeti prikupljeni čepovi za ovu svrhu, prikupljene čepove dopremaju u Zagreb.

Sve do sada prikupljene čepove u našem sjedištu u Zagrebu isporučili smo 20. 12. 2023. u nama najbliže reciklažno dvorište u Španskom u ulici Dobriše Cesarića 2a. Prikupili smo tri velike kutije te zahvaljujemo kolegicama iz prodajnog ureda Sisak koje su u Zagreb dopremile i svoju kutiju s prikupljenim čepovima.

Hvala svim uredima koji su se uključili u ovu akciju i na taj način učiniti dvostruko dobro djelo - pomogli onima s najtežim bolestima i pomogli planetu smanjenjem zagađenja plastikom. 🙏

Nikad sami. Sava osiguranje.

#Nikadsami