Kako u praksi izgledaju auto asistencije - pomoć na cesti i zašto ih preporučujemo svima?

 

Znate li kako se u praksi odvija pomoć u asistencijskom slučaju? Saznajte u nastavku novog bloga.

Prilikom svakog putovanja želimo biti sigurni da ćemo na odredište doći sigurno i na vrijeme. To pogotovo vrijedi za duža putovanja, poput odlaska na more ili poslovnih putovanja. U tom slučaju, ulozi su još viši. Bez obzira na marku i starost automobila, neočekivani kvar koji zahtijeva asistenciju može se dogoditi svakome. Naime, prema njemačkom ADAC-u, najčešći kvar na automobilu povezan je s akumulatorom, čak 40%. Osim toga, tu su nezgode poput probušene gume, pregrijavanja motora, greške s “anlaserom” i brojne druge. Štoviše, česte su i ljudske greške koje zahtijevaju pomoć, poput gubitka ključeva ili ulijevanja pogrešnog goriva.

Što napraviti u slučaju nezgode? Krenimo od početka.

Prilikom ugovaranja obaveznog auto osiguranja, odlučili ste se i za auto asistenciju. Preporučujemo SAVA ASISTENCIJU PREMIUM s vrlo bogatim paketom pokrića. Tako je vuča vozila pokrivena u iznosu do 3000 EUR, smještaj u hotelu do 4 dana, zamjensko vozilo 72 h u Hrvatskoj ili do 120 sati u inozemstvu, uz brojna druga pokrića. Ova asistencija nudi odličnu vrijednost za novac, uz cijenu od 268 kn godišnje. Osim toga, osnovna SAVA ASISTENCIJA kreće već od 83 kn godišnje.

sava-asistencije-auto-motor-cijenaPrilikom putovanja, došlo je do nezgode zbog koje nije sigurno ili nije moguće nastaviti putovanje. Što napraviti?

1. Prvo nazovite kontakt centar Sava asistencija na broj telefona +385 01 66 66 290.
2. Službenici u kontakt centru će utvrditi vaše trenutno stanje i kontaktirati vučnu službu.
3. Zatim će vas kontaktirati vučna služba kako bi potvrdila vašu lokaciju i mehaničko stanje automobila.
4. Vučna služba ubrzo dolazi na vašu lokaciju i pomaže na mjestu asistencijskog slučaja.
5. U slučaju da se problem ne može riješiti na mjestu asistencijskog slučaja, vučna služba tegli automobil do servisnog centra ili na lokaciju po vašoj želji.
6. Ako vozilo nije moguće popraviti u servisnom centru, Sava osiguranje pomoći će oko dostave zamjenskih rezervnih dijelova ili drugih vrsta asistencije poput smještaja u hotel, zamjenskog vozila, pokrivanje troškova prijevoza osiguranika i brojna druga pokrića, ovisno o odabranom paketu asistencije.

Saznajte više o Sava asistencijama

Odabir prave asistencije mudra je odluka

Uz Sava asistencije - pomoć na cesti brojne probleme prepuštate nama. U potencijalnim nezgodama nikada niste sami. Nadalje, s obzirom na pristupačne cijene Sava asistencija, već i osnovna potreba za vučom vozila osigurava velike uštede. Osim toga, ako ne možete nastaviti put, u brojnim paketima na raspolaganju je i zamjensko vozilo ili smještaj u hotelu.

U slučaju nastanka kvara, bez ugovorene Sava asistencije, svaki problem značajno je skuplji i stresniji. Na primjer, auto je u kvaru i potrebna je vučna služba. Ali, internetski signal je možda slab i nije tako lako pronaći obližnje vučne službe. A nakon dolaska vučne službe, prepušteni ste sami sebi, dok se troškovi gomilaju.

Zbog svega navedenog, preporučujemo Sava asistenciju i to bez obzira na marku ili starost vozila. Napomena: većina asistencija ima ograničenje do 20 godina starosti vozila kod kvara.

Dobro je znati i da postoje dvije asistencije - pomoći na cesti i za motore. Saznajte više o paketima SAVA ASISTENCIJA MOTO i SAVA ASISTENCIJA MOTO PREMIUM. Osim toga, u ponudi je i poseban paket asistencije za poduzetnike pod nazivom SAVA ASISTENCIJA PODUZETNIK.

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.