Auto asistencije na putu - vaš vjerni pratitelj uz auto osiguranje

 

Bolje spriječiti nego liječiti

Spakirali ste se i napokon odlazite na zasluženi odmor, vikend izlet ili u posjet bližnjima za blagdane. Mnogima je poslovno najzahtjevniji upravo period od 9 do 12 mjeseca, tako da je odmor i više nego li dobrodošao. Negdje na pola puta nakon kratke stanke i odmora vaše vozilo neočekivano ne želi se pokrenuti i morate zvati vučnu službu. Naravno da uzbuđenje oko odmora odmah splasne, a veselje se pretvara u stres i traženje krivca. Dišite. Sigurno imate policu obveznog osiguranja automobila, motora, ali ako niste uz to uzeli i neku od 8 asistencija - pomoći na cesti, problem postaje veći. Stoga preporučujemo povećajte vrijednost vaše police obveznog auto osiguranja uz pomoć vjernog pratitelja Auto ili moto asistencije - pomoći na cesti.

pomoc-na-cesti-osiguranjeKoja je razlika između obaveznog auto osiguranja i auto asistencija?

Ugovaranjem obveznog osiguranja vozila osiguravate svoju odgovornost prema trećim osobama za štete uzrokovane vlastitim vozilom u zemlji i inozemstvu. Točnije, vaša polica osiguranja služi za namirenje troškova druge oštećene strane. To je osnovna svrha vaše police osiguranja. Ali, uz pomoć dodatnih pokrića Sava osiguranja - štitite direktno sebe i svoje najbliže. Na primjer, cijena osnovne Sava asistencije - Pomoć na cesti iznosi samo 11,02 EUR godišnje, tako da predstavlja mudro ulaganje.

Više o Auto asistenciji

 

Nekoliko primjera kada sve asistencija priskače u pomoć, ovisno o odabranoj razini pokrića

- Javio se problem s akumulatorom. Auto neće upaliti.

- Zbog dužeg vremena popravka automobila ili nedostupnosti zamjenskih dijelova, potrebno je zamjensko vozilo.

- Pukla je guma, zamijenjena je rezervnom gumom koja nije dovoljno napumpana.

- Javio se kvar s neprohodnim DPF filterom kod dizelskih motora.

- Auto je ostao bez goriva. ADAC je objavio kako u Njemačkoj u godini dana čak pola milijuna vozača godišnje ostane bez goriva.

- Došlo je do pregrijavanja motora.

Rješenje svih ovih i brojnih drugih situacija na cesti je Asistencija - pomoć na cesti, koju možete jednostavno ugovoriti online. Osim za automobile, asistencija se može ugovoriti i za motore, kao i za poslovne subjekte.

Pretpostavljate da se kvar koji zahtijeva asistenciju neće dogoditi baš vama?

Statistika pokazuje drugačije. Prema najvećem njemačkom automobilističkom klubu ADAC-u, najčešći kvar na automobilu povezan je s akumulatorom, čak 40% njih. Bez funkcionalnog akumulatora, kao što znamo, pokretanje vozila predstavlja problem. Na drugom mjestu najčešćih kvarova nalaze problemi s ispušnim sustavom i katalizatorom, a na trećem mjestu slijede problemi s upravljanjem, karoserijom, kočnicama i pogonom.

Stoga, mudra je odluka ugovoriti auto asistenciju uz obavezno auto osiguranje. Naime, već jedna jedina asistencija poput zvanja vučne službe, višestruko nadoknađuje uloženo u ugovaranje asistencije.

Nikad sami na cesti

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni telefon na broju 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.