Imovina je većini ljudi zapravo ušteđevina. Saznajte više i osigurajte ju

 

Nekretnina je vaša materijalizirana štednja

Jeste li osigurali svoju vrijednu imovinu, kuću, stan, vikendicu ili nekretnine u najmu? Naime, znamo kako većina Hrvata štednju ne ulaže u obveznice, dionice, fondove ili ETF-ove, već se odlučuju za kupnju nekretnine. Iako vlasništvo nad nekretninama ima mnoštvo prednosti, ono podrazumijeva i periodične troškove, poput troškova održavanja, renovacija i drugih stavki koje zapravo ulaze u kategoriju amortizacije imovine. Osim toga, poznato je da preko 90 % stanovništva Hrvatske živi u svojim nekretninama, ali treba se zapitati i koja je starost i stanje tih nekretnina? Nove i novije nekretnine imaju značajno manje režije zbog bolje izolacije, obično dolaze uz parkirno mjesto ili garažu, te ste idućih 25-30 godina mirni u smislu renovacija. Nekretnina je zapravo vaša materijalizirana dugogodišnja štednja.

Osiguranje imovine, stana, vikendice

Preduhitrite očekivane i neočekivane troškove

Osim očekivanih troškova vezanih uz posjedovanje jedne ili više nekretnina, veliku opasnost predstavljaju i nepredvidljive nezgode. Izljev vode ili poplava poprilično je česta nezgoda. Požar je, na sreću, puno rjeđa pojava, ali i puno razornija. Požar može nastati i kao uzrok koji nema veze s ljudskim faktorom, poput greške nekog od brojnih elektroničkih uređaja ili razorni šumski požar, kojih se svake godine sve više. Očekivani rast temperature u ovom stoljeću, kojeg već sada osjećamo, rezultira toplijim i sušim ljetima.

Više o osiguranju imovine

Već od 0.13 EUR/dnevno osigurajte sebi miran san.

Kako zaštititi svoju štednju?

Ako je riječ o štednji u novcu, svakako ćete paziti pri odabiru respektabilne banke, pazit ćete na to tko ima pristup računu, a možda ćete novce uložiti u niskorizične obveznice. No, slično treba postupiti i sa štednjom u obliku nekretnine: prije kupnje provjerit ćete da je nekretnina legalna i nema tereta. Pripazit ćete tko ima pristup nekretnini tj. kome ju iznajmljujete. Osim toga, mudro je zaštiti se od nepredviđenih situacija i ugovoriti policu osiguranja imovine.

Od čega sve štiti osiguranje imovine?

Ovisno o odabranom paketu i razini pokrića, osiguranje imovine pokriva rizike poput: požara, potresa, udara groma, oluje, tuče, provalne krađe, razbojstva, bujica i visokih voda, pravno savjetovanje, kaznenopravna zaštita u RH, odštetnopravna zaštita u RH i brojni drugih pokrića. Tu su i dodatne pogodnosti programa DOM, koji osigurava stambene objekte (kuća, kuća za odmor, vikendica, stanova, etažnog vlasništva, stvari kućanstva...) i dodatnih objekata vezanih na objekte za stanovanje i nudi dodatnu razinu personaliziranog osiguranja.

Webshop paketi - Kupnja paketa - pakete možete kupiti online u webshopu Sava osiguranja.

Program DOM - Naručite zastupnika - odabir pokrića po želji za točnu vrijednost vašeg objekta. 

Osnovna ponuda su mali predefinirani paketi osiguranja imovine, čije se cijene kreću od 46,45 EUR za mali, 66,36 EUR za srednji i 106,18 EUR za veliki paket.

Ne dopustite da vaša štednja bude nezaštićena, osigurajte ju.

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni telefon na broju 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.