Ljetna briga za automobil: na što sve treba pripaziti prilikom održavanja vašeg automobila

 

Više putovanja na Jadranu, manje u inozemstvu

Putovanje vlastitim automobilom često omogućuje više osobnog komfora i slobode u odnosu na druge načine prijevoza. Štoviše, u vrijeme pandemije COVID-19, putovanje automobilom preporučuje se umjesto putovanja vlakom, avionom ili autobusom.

Nakon blog objave “Donosimo 9 savjeta kako pripremiti vaš automobil za ljeto”, ovaj put vam donosimo korisne savjete o tome na što treba pripaziti prilikom ljetnog održavanja automobila. Pročitajte više.

auto-osiguranje-asistencija-ljetoPutovanje ljeti donosi visoke temperature i puno veći broj prijeđenih kilometara u odnosu na svakodnevnu vožnju. Takva situacija stavlja veći pritisak na određene komponente automobila. Osim toga, svi žele provesti godišnji odmor bez stresa koji stvaraju problemi s automobilom. Problemi s gorivom, ključevima, kolone i razni kvarovi mogu pokvariti opuštenu atmosferu odmora. Situacija može biti dodatno komplicirana ako se u automobilu nalaze djeca ili kućni ljubimci, što je čest slučaj.

 

Na što treba paziti prilikom održavanja automobila?

1. Obvezno treba redovito provjeravati stanje ključnih tekućina u automobilu: razinu motornog ulja, rashladne tekućine i količinu sredstva za pranje vjetrobrana. Nestanak ulja ili rashladne tekućine može prouzrokovati velike probleme.

2. Provjerite stanje svih žaruljica za vanjsko osvjetljenje. Savjetujemo provjeru obaviti po noći i to uz pomoć druge osobe. Obvezno isprobajte duga svjetla, svjetla za maglu, žmigavce, stop svjetla, a ne zaboravite i treće stop svjetlo.

3. Kad god možete parkirajte u hladu, pogotovo kod dugog stajanja. Akumulator i elektronika automobila načelno nisu otporni na visoke temperature.

4. Preporučuje se ugovoriti auto asistenciju - pomoć na cesti uz obvezno auto ili moto osiguranje. Cijene za asistenciju kreću već od 83 kune godišnje za automobile i 74 kune godišnje za motore. Asistencija je pametno ulaganje uz odličan omjer uloženog i dobivenog.

5. Dozirajte korištenje klima uređaja koliko god je to moguće. Dugotrajni neprekidni rad ventilatora može uzrokovati preopterećenje i probleme s alternatorom, prvenstveno kod automobila starijeg godišta.

6. Podsjetnik za kraj, dodatno pripazite na učestale radnje poput odabira ispravnog goriva i čuvanja ključeva od automobila na sigurnom mjestu. Ulijevanje pogrešnog goriva ili gubitak ključeva na moru vrlo su česte pogreške.

Obvezno auto osiguranje uz koje nikad niste sami na cesti

Kako ne biste nikada bili sami na cesti, osim izbora između 8 asistencija, uvijek je dobro uz sebe imati i dobrog partnera poput Sava obveznog auto ili moto osiguranja. Uz navedene savjete, nadamo se da će vas automobil vjerno služiti i ovu ljetnu sezonu. Za sve vaše osiguravateljne potrebe, tu je novo i moderno Sava osiguranje.

Nikad sami na cesti uz Sava osiguranje

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas na našoj Facebook stranici.