Zašto je osiguranje imovine dobra odluka? Saznajte više.


Dobra priprema je pola obavljenog posla...

Jeste li znali da u Hrvatskoj čak 89.9% ljudi posjeduje nekretninu u kojoj živi? Prema toj statistici Hrvatska je pri vrhu Europske unije. S druge strane, imovina se osigurava puno manje nego li u ostatku EU.

Posjedovanje vlastite nekretnine olakšava mnoge stvari u životu i donosi osnovnu egzistencijalnu sigurnost. No, treba imati na umu i da posjedovanje nekretnine donosi i dodatne troškove i odgovornosti.

Tijekom životnog vijeka nekretnine, dobar dio troškova može se predvidjeti, poput zamjene krovišta, fasada, ličilačkih radova, vijeka trajanja kućanskih aparata i slično. Ipak, dio troškova ne može se predvidjeti, poput potresa, požara, poplava, provalne krađe, odrona zemljišta, pritiska snježnih masa, izlijevanja vode i brojnih drugih rizika.

osiguranje-potres-sava-blogZbog toga postoji osiguranje imovine, koje možemo zamisliti kao standardni trošak održavanja nekretnine. Za rizike koji se ne mogu predvidjeti, tu je osiguranje imovine u obliku više paketa i dopunskih osiguranja ovisno o individualnim potrebama.

Hrvatska je jedna od seizmički ugroženijih država u Europi

Nekretnina predstavlja mjesto za život, obiteljsku štednju i ulaganje za budućnost. Budući da se stječu generacijama, nekretnine predstavljaju i način prenošenja imovine na generacije koje dolaze.

Elementarne nepogode, ljudski faktor i nadolazeće klimatske promjene predstavljaju značajne rizike za nekretninsku imovinu kao oblik štednje i ulaganje za budućnost.

Nedavni potres u Zagrebu prouzrokovao je ogromne materijalne štete i obilježio generaciju Zagrepčana. Razorni potres bio je neugodno iznenađenje. U tom kontekstu, treba imati na umu da je Republika Hrvatska jedna od seizmički ugroženijih država u Europi, prema preglednom radu stručnjaka s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu*. U spomenutom istraživanju, stručnjaci navode i kako su 2019. godine aktivnosti vezane za rizik od potresa bile minimalne te ističu slabosti organizacije cijelog sustava za zaštitu od potresa.

Iako se ponekad čine dalekim i malo vjerojatnim, brojni rizici svakodnevno pogađaju nekretnine diljem Hrvatske. Što god bilo, dobro je uz sebe imati osiguranje. Kao što poručuje slogan Sava osiguranja: Nikad sami.

Imajući u vidu sve navedeno, osiguranje teško stečene imovine zbilja jest dobra odluka koja pruža miran san. Što ranije osigurate Vašu imovinu, smanjujete rizik od neočekivanih situacija i dodatnih troškova.

Bolje spriječiti, nego liječiti: osiguranje imovine je dobra odluka

Osim osiguranja imovine s tri opsega pokrića A, B ili C, predstavljamo novo i jedinstveno osiguranje imovine DOM.

Osiguranje DOM osigurava više od 50 rizika za različite opasnosti i to za: kuće, stanove, vikendice, spremišta, garaže, opremu. Dodatno se može ugovoriti i osiguranje od potresa, paket za najam, kućnu asistenciju (npr. Osiguravanje primjerenih obrtnika za hitne popravke), osobnu asistenciju, osiguranje od nezgode i ostala pokrića. Ovdje saznajte sve o novom osiguranju imovine DOM.

Provjerite i Promo akciju Siguran dom uz gratis telefon.

Nikad sami doma uz Sava osiguranje.

*Rizik od potresa za Hrvatsku: pregled istraživanja i postojećih procjena sa smjernicama za budućnost, autori: Atalić, Šavor Novak, Uroš, časopis Građevinar 10/2019. https://doi.org/10.14256/JCE.2732.2019.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na  e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas na našoj Facebook stranici.