Kako sve ugovaranjem novog osiguranja DOM štitite vašu imovinu?

 

Posjedovanje nekretnine znači dugoročno planiranje. Kakva je situacija u ostalim zemljama EU?

Jeste li znali da je Hrvatska prema podacima Eurostata, u vrhu europskih zemalja po kriteriju vlasništva nad nekretninom u kojoj se živi? Naime, u Hrvatskoj čak 90 % populacije posjeduje nekretninu u kojoj živi, dok samo njih 10 % iznajmljuje. Na vrhu liste je Rumunjska s visokim udjelom od 95 %. S druge strane, na dnu liste su Njemačka, Austrija i Danska gdje samo 50-60 % populacije posjeduje nekretninu u kojoj živi. Zanimljivo je primijetiti kako su to neke od najbogatijih zemalja EU. Stoga, razmotrimo prednosti, mane i odgovornosti koje sa sobom nosi posjedovanje nekretnina poput kuće ili stana.

Prednosti i mane posjedovanja nekretnina

Briga i održavanje stana ili kuće od velike su važnosti za dugoročnu vrijednost i sigurnost imovine. Kao i ostale vrste imovine poput dionica, obveznica, vlasništvo nad kućom ili stanom ima svoje prednosti i mane. Neke od prednosti vlasništva nad nekretninom su mogućnost iznajmljivanja ili življenja u nekretnini uz uštedu na stanarini, dugoročni rast cijene nekretnine pogotovo u većim gradovima i osiguravanje životnog prostora djeci.

osiguranje-imovine-dom-potres-cijenaS druge strane, neke od mana vlasništva nad nekretninom su visoke kamate i dugotrajna otplata kredita prilikom kupnje, redoviti troškovi održavanja nekretnine, porezi, troškovi pričuve, renovacije svakih 30-ak godina i brojne nepredviđene okolnosti poput provale, požara, potresa ili poplave.

Osiguranje imovine DOM

Posjedovanje kuće ili stana za stanovanje ili za iznajmljivanje u svakom slučaju zahtijeva dugoročno planiranje. Štoviše, dobrim planiranjem i osiguravanjem imovine, neočekivani troškovi i stres mogu se dodatno smanjiti.

Briga za nekretninu - kako osigurati miran?

Svijeća, štednjak ili mirisni štapić mogu uzrokovati požar, a broj provalnih krađa prema izvještaju MUP-a godišnje iznosi preko 10 000. Vremenske neprilike ne možemo kontrolirati, a još manje velike događaje poput poplava ili potresa. Stoga, osigurajte miran san dugoročnim planiranjem i ugovaranjem osiguranja imovine.

Zbog svega navedenog kreirali smo program osiguranja imovine DOM koji nudi pokrića po želji za točnu vrijednost vašeg objekta. Neke od glavnih značajki modernog osiguranja imovine DOM te pokrića koja se mogu dodatno ugovoriti su:

- osiguranje imovine od 50 i više rizika za različite opasnosti,
- mogućnost osiguranja kuća, stanova, garaža, vikendica, spremišta, opreme,
- mogućnost uključenja osobne i pravne kućne asistencije te osiguranja kućnih ljubimaca,
- osiguranje nekretnine u slučaju davanja u najam,
- osiguranje toplinske pumpe, solarne elektrane i malih uređaja za čišćenje,
- osiguranje pametnih instalacija s uređajima, bazenske tehnike itd.,
- osiguranje od potresa.
 
 

Osim programa osiguranja DOM, na raspolaganju su vam i tri mala predefinirana paketa osiguranja imovine.

Paketi osiguranja imovine

Vlasništvo nad nekretninom ima brojne prednosti, a mudrim planiranjem te prednosti mogu još više doći do izražaja. U zemljama Zapadne Europe, osiguranje imovine s razlogom se smatra standardnim dijelom vlasništva nad nekretninom. Izbjegnite nepotrebne troškove i stres i spavajte mirno uz osiguranje imovine DOM.

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.