Sezona požara je pred nama - zaštitite dom i svoj mir uz osiguranje imovineGlobalne temperature dostižu nove rekorde

Svake godine, ljetna sezona u Hrvatskoj donosi ne samo sunčane dane i turiste, već nažalost i opasnost od požara. Posebno u priobalnim područjima, gdje su suhoća i vjetrovi česti, rizik od požara je visok. Prisjetimo se, nedavno je veliki požar u šibenskom zaleđu uništio između 10-20 kuća. Štoviše, upravo je početkom srpnja prošle godine zabilježena rekordna globalna prosječna temperatura i to čak četiri dana zaredom, navodi CNN, ostaje nam vidjeti kakva će biti ova godina, ali i osigurati se.

osiguranje-kuca-stanOva nova stvarnost čini osiguranje imovine ključnim aspektom za sve vlasnike nekretnina. U ovom blogu, istražit ćemo važnost osiguranja imovine tijekom sezone požara u Hrvatskoj te kako možete zaštititi svoj dom i mir.

Požari u Hrvatskoj: Stalna prijetnja

Požari su postali gotovo neizbježan dio ljeta u Hrvatskoj. Od gustih šuma do suhe makije, vegetacija koja prekriva veliki dio hrvatskog priobalja lako postaje gorivo za požare. Kombinacija visokih temperatura, niske vlažnosti i snažnih vjetrova, poput bure, stvara savršene uvjete za brzo širenje požara. Statistike pokazuju da je broj požara u porastu, a posljedice po ljude, imovinu i okoliš su sve teže.

Kako zaštititi svoju imovinu?

1) Mali paketi pokrića A, B, C - pakete možete jednostavno u par klikova ugovoriti online u webshopu Sava osiguranja, brzo i sigurno.

Provjeri male pakete

2) Program osiguranja DOM - odabir pokrića po želji na točnu vrijednost vašeg objekta. Osigurajte kuće, stanove, vikendice, spremišta, garaže, opremu od požara, prirodnih katastrofa i od drugih opasnosti.

Uz novi program osiguranja DOM na raspolaganju vam stoji i usluga "Kućne asistencije" uz godišnju premiju od samo 10,00 €. Kućna asistencija nudi osiguranje primjerenih obrtnika za hitne popravke, brzu sanaciju štete, otvaranje ulaznih vrata, privremeni smještaj u hotelu i drugo. Jer znamo koliko je ovih dana teško dobiti majstora.

Kućna asistencija je nova usluga i predstavlja pametnu uštedu vremena i financija.

Provjeri program DOM

Preventivne mjere

Osim osiguranja, postoje i preventivne mjere koje možete poduzeti kako biste smanjili rizik od požara:

- Održavajte okoliš: Redovito uklanjajte suhu travu, granje i ostale zapaljive stvari oko kuće.

- Koristite vatrootporne materijale: Prilikom gradnje ili renoviranja, koristite materijale koji su otporni na vatru.

- Instalirajte sigurnosne sustave: Razmislite o instalaciji detektora dima, vatrogasnih aparata i sustava za gašenje požara, jer požar može doći i iznutra, kao rezultat ljudske greške ili problema s instalacijama.

Bez obzira na to gdje živite, prevencija i priprema su ključne. Zaštitite svoju imovinu i osigurajte da vaša ljetna sezona bude bezbrižna i sigurna.

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni telefon na broju 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.