Nikad sami – Dobro je znati

Zašto razmišljati dugoročno i osigurati teško stečenu imovinu?

 

Elementarne nepogodne ne provjeravaju adrese i ne pitaju jeste li osigurani

Ovih dana svjedoci smo većeg broja elementarnih nepogoda poput požara i poplava i njihovog razornog utjecaja. Osim što predstavljaju prijetnju ljudskim životima, veće ili manje elementarne nepogode predstavljaju prijetnju i Vašoj imovini. Stanovi, obiteljske kuće i druga imovina stječu se generacijama i često predstavljaju glavna obiteljska ulaganja. Nitko ne želi vidjeti kako obiteljska kuća nestaje u plamenu kroz nekoliko minuta. Osim toga, moguće su i druge nedaće poput tuče, oluje, izlijevanja vode ili klizanja zla.

Osim prirodnih nedaća, rizik predstavljaju i nedaće uzrokovane ljudskim faktorom poput provalnih krađa ili razbojstva. Jedno je ipak sigurno: klimatske promjene polako postaju naša svakodnevica i utječu na sigurnost naše (teško stečene) imovine.

osiguranje stana kuće

Naravno, nije sve tako crno, a spomenute nedaće predstavljaju tek mogući rizik po Vašu imovinu. Nitko ne garantira da će se nešto od spomenutih rizika ostvariti, ali niti da se neće ostvariti. I što sada?

Je li zbilja pametna odluka ostaviti imovinu neosiguranom?

Srećom, u Hrvatskoj čak 89.9 % ljudi posjeduje nekretninu u kojoj živi, kao što smo spomenuli u prošlom tekstu naslovljenom “Kako i zašto osigurati imovinu već od 1 kune dnevno? Pročitajte više.” To znači da se većina populacije može prepoznati u brojnim situacijama i troškovima vezanim za posjedovanje imovine, kuće ili stana. Jedan tip pristupa je kratkoročno planiranje. Troškovi vezani za imovinu u tom slučaju redovito dolaze kao iznenađenje. Drugi tip pristupa vlastitoj imovini je dugoročno planiranje. Dugoročnim planiranjem, vlasnici su svjesni očekivanih, ali i neočekivanih troškova i odgovornosti vezanih za posjedovanje nekretnine. Kada se “podvuče crta”, naravno da će pristup dugoročnog planiranja u konačnici imati niže troškove i bolje održavanu imovinu. Ovdje treba spomenuti neke od brojnih prednosti osiguranja imovine: Osigurati možete nastanjenu ili nenastanjenu kuću ili stan, ali i imovinu svoje tvrtke ili obrta od materijalnih gubitaka. Osigurati se možete i od odštetnih zahtjeva vezanih uz Vaše poslovanje.

Možda je vrijeme da osigurate svoju imovinu?

Ne dozvolite da vas male ili velike nedaće iznenade, bile one uzrokovane slučajnim prirodnim faktorom ili ljudski faktorom. U našem nagrađivanom Webshopu možete odabrati kombinaciju po kvadraturi i željenim pokrićima kako za objekt, tako i za stvari. Možete odabrati između A, B ili C razine pokrića. Za veće nekretnine preporučujemo odabir većih iznosa pokrića: za stanove oko 50m2: B paket, a za stanove preko 70m2 preporučujemo C paket.

U svakom slučaju, u skladu s Vašim zahtjevima napravit ćemo optimalnu ponudu osiguranja Vaše imovine. Što ranije osigurate Vašu imovinu, smanjujete rizik od neočekivanih situacija i troškova. Možda je baš sada pravo vrijeme.

Nikad sami uz Sava Osiguranje.