Nikad sami – Dobro je znati

Osiguranje od požara - lako do police osiguranja. 

U svakodnevnom životu, vjerojatno ste u dodiru s vatrom češće nego što mislite.

Za kuhanje koristite plin ili struju, a sve električne instalacije mogu uslijed kvara frcati iskre i uzrokovati požar. Možda koristite i plinsko etažno grijanje, a česti su i požari uzrokovani vlastitom nepažnjom, svijećama, grijalicama, fenom ili peglom. Od davnina, čovjek koristi vatru kao jedno od svojih glavnih oruđa.

Međutim, kada se oslobodi razorna moć vatre, brzo se prisjetimo rizika i opasnosti koje ona sadrži. Svi znamo za česte ljetne požare po Hrvatskoj, a mnogi su se i našli na ugroženim područjima. Pogledajmo samo koliko štete je požar nanio jednom od glavnih simbola Pariza, katedrali Notre-Dame. I taj požar počeo je od jedne iskre, a ubrzo je prerastao u buktinju koju su najmoderniji vatrogasci gasili čak 16 sati. Tolika je snaga vatre, bez obzira što na to često zaboravimo.  

osiguranje imovine požar sava osiguranjeNa području Hrvatske, MUP je 2016. godine zabilježio 1950 požara, a 2017. čak 4907 požara, više nego duplo više. Osim suše, velikih temperatura, podmetanja vatre, požare često uzrokuju upravo kvarovi na elektro-uređajima i elektro-vodičima. Grad Zagreb i Zagrebačka županija prosječno imaju čak 1676 požara godišnje , to znači da imaju 2.5 puta više požara godišnje, nego druga županija po redu, Splitsko-dalmatinska s prosječno 776 požara godišnje.*

Budite brži od nestretnog slučaja.


Osiguranje je problem za većinu ljudi, kako ga najlakše riješiti?

Jednostavno: Osigurajte svoj stan, kuću, vikendicu već za 350 kn godišnje i budite brži od nezgode. Osigurati možete vaš stambeni objekt (stan ili kuću), ali osigurati možete i stvari u kućanstvu. Osiguranje od požara samo je jedan od brojnih rizika od kojih vas štiti Sava osiguranje imovine. Osiguranje imovine štiti vas i od udara groma, oluje, tuče, poplave, bujice, izlijevanja vode i mnogih drugih rizika. I to već od 1 kune dnevno, tj. 350 kn godišnje.

Kako do police osiguranja imovine?

Do vaše nove police osiguranja imovine dijeli vas nekoliko klikova, uz brzo i jednostavno online osiguranje na Sava Webshopu. Ovdje možete pročitati više o rizicima i pokrićima Osiguranja imovine.
Isprobajte i popularni Kalkulator cijene osiguranja i brzo saznajte informativni izračun vaše nove police.

Iskoristite i trenutnu promotivnu akciju “Siguran dom uz gratis telefon”! Darujemo mobitel Alcatel U5 Premium edition svim kupcima webshopa koji za vrijeme trajanja akcije ugovore višegodišnju* policu osiguranja kuće ili stana, s opsegom pokrića B ili C, te na naš e-mail:  vrijeme.darivanja@sava-osiguranje.hr - pošalju svoj referentni broj koje su dobili prilikom ugovaranja osiguranja, s porukom: Hoću i ja mobitel!  Više pročitaje na stranici o Osiguranje imovine.

Nikad sami doma uz Sava osiguranje.

Pročitajte više

 

*Prema “Statistički pokazatelji požara u Republici Hrvatskoj s posebnim osvrtom na Grad Karlovac i Karlovačku županiju” (2016.), Veleučilište u Karlovcu, Odjel sigurnosti i zaštite, Stručni studij sigurnosti i zaštite, V. Gujinović.