Nikad sami – Dobro je znati

Novo za sve poljoprivrednike: osigurajte usjeve i nasade u suradnji VH Hrvatska, vodećeg njemačkog osiguravatelja i Sava osiguranja

Imamo dobre vijesti za sve hrvatske poljoprivrednike!

Sava osiguranje, d.d. potpisala je ugovor o distribuciji osiguranja s njemačkim i europskim liderom osiguranja poljoprivredne proizvodnje, Vereinigte Hagelversicherung VVag - Podružnica VH Hrvatska. Tako širimo lepezu osiguravateljne ponude i na osiguranje nasada i usjeva.

Što to znači za hrvatske poljoprivrednike? To znači da hrvatski poljoprivrednici sada imaju na raspolaganju br. 1 njemačko osiguranje usjeva i nasada - VH Hrvatska kroz suradnju sa Sava osiguranjem. To znači da vam na raspolaganju stoji 190 godina europskog iskustva i solidarnog zajedništva.  


osiguranje usjeva nasada sava osiguranjeJeste li znali da je Hrvatska prva u Europi po udjelu ekonomskih gubitaka uzrokovanih prirodnim nepogodama u BDP-u?

Ne samo da je prva po udjelu ekonomskih gubitaka od prirodnih nepogoda, već su i štete najskuplje jer je Hrvatska zadnja po osiguranjima dobara. Prema podacima Europske agencije za zaštitu okoliša (EEA) od ukupno 33 zemlje, Hrvatska je vodeća po štetama za razdoblje 1980. - 2015. godine. Štete su iznosile prosječno 0.2 % BDP-a godišnje: čak dvostruko više od europskog prosjeka.

Jeste li znali da su 2017. godine u Hrvatskoj prijavljene štete u poljoprivredi iznosile 1 milijardu i 886 milijuna kuna?  Prema podacima Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda. 2017., prema Državnom povjerenstvu, odobreno je 100 milijuna kuna za štete, od toga 70%, dakle 70 milijuna kuna za poljoprivredu. Zaključno, prijavljen je čak 26 puta veći iznos šteta u poljoprivredi od odobrenog, prema odluci o žurnoj pomoći. Zato smo mi tu.

 

Nova sezona osiguranja usjeva i nasada je pred poljoprivrednicima.

Svake godine, vremenske (ne)prilike sve je teže predvidjeti. Osim toga, klima je sve ekstremnija, prema znanstvenim istraživanjima, ali i svakodnevnom iskustvu. Mnogi su nažalost u vlastitoj proizvodnji iskusili nedaće prouzrokovane elementarnim nepogodama i prijetnju koju predstavljaju.

 

Što Sava osiguranje u suradnji s VH Hrvatska može učiniti za vas i vaše gospodarstvo? 

1. Na raspolaganju su vam potpore Ministarstva poljoprivrede RH i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Iskoristite potporu do čak 70% premije osiguranja.

2. VH Hrvatska: jedini na tržištu osiguranja RH kod kojih je maksimalni iznos isplate štete 100% iznosa osiguranja.

3. Kolektivna podjela rizika: Budući da je u Njemačkoj više od polovice osiguranih površina osigurano kod VEREINIGTE HAGEL-a, s brojem 1 profitirate zbog optimalne disperzije rizika preko cijele Njemačke i ostalih dijelova Europe.

4. Svi doprinosi koriste se za potrebe članova. Nasuprot ostalim dioničkim društvima, viškovi doprinosa sukladno statutu se vraćaju članovima VH Hrvatska.

5. Uključeni ste u sve bitno. Možete aktivno pratiti djelovanje osiguranja VH Hrvatska, postavljati vlastite zahtjeve, delegirati članove za skupštinu i birati procjenitelje.

6. Transparentnost i pravičnost. Na godišnjim skupštinama, informiramo Vas o odvijanju našeg posla protekle poslovne godine, isto tako otvoreno i potpuno kao i o upotrebi Vaših doprinosa.

7. Unatoč svim različitostima koje odlikuju Europu, u jednom ipak vlada konsenzus: VH je broj 1. za osiguranje usjeva i nasada.

Zaključak: ne dajte da vas nevrijeme iznenadi i osigurajte se na vrijeme.

S obzirom na to kakve su vam sve mogućnosti osiguranja usjeva i nasada na raspolaganju, ne dopustite da vaša proizvodnja bude na milost i nemilost vremenskih nepogoda koje su sve češće. Jedino zajedničkim snagama, možemo preduhitriti hirove prirode. Osigurajte svoj urod već danas. Za sva pitanja, možete nas nazvati na 0800 913 023

Klikom na ovaj link saznajte više o ponudama osiguranja usjeva i nasada.

 

Zatraži kontakt i ponudu za osiguranje usjeva i nasada

 

Nikad sami uz Sava osiguranje.

Pročitajte više