Saznajte više o klimatskim promjenama, požarima i osiguranju imovine

 

Što klimatske promjene znače za život u 21. stoljeću?

Život u 21. stoljeću ima mnogo prednosti, ali i jedan veliki globalni problem koji će na neki način utjecati na čitavu ljudsku vrstu, a to je gorući problem klimatskih promjena. Zemlje na sjeveru imat će topliju klimu i lakše zime, dok će zemlje na jugu postati još toplije, a razina mora rasti će svugdje. Štoviše, klimatske promjene znače i porast ekstremnog vremena: pijavica, suša, olujnih nevremena, poplava i izlijevanja rijeka te toplinskih valova. I u Hrvatskoj rastu prosječne temperature, snijeg zimi je rijetka pojava, diže se razina mora, a toplinski valovi i suša opasna su kombinacija za požare. Kao i u drugim zemljama Zapadne Europe, očekuje se rast svijesti oko osiguranja imovine u novonastalim okolnostima.

cijena-pozar-osiguranjeTemperaturni rekordi kao novo normalno

Jug Europe i Turska tako već bilježe temperaturne rekorde. Prirodne nepogode prijete ljudskim životima i imovini. Prošle godine ogromni požari približili su se Ateni. Portugal, Španjolska i Francuska svako ljeto vode velike bitke s visokim temperaturama. Požari u Turskoj uništili su preko 100 000 hektara. Turiste se redovito evakuira zbog životne opasnosti. No, ne trebamo odlazili na sam jug. Naime, 2022. godine, veliki požar u šibenskom zaleđu, u mjestima Zaton i Raslina, uništio je između 10 do 20 kuća kojima zbog snage vjetra i požara nisu mogli pomoći niti 210 vatrogasaca, 54 vozila i tri kanadera.

Provjeri osiguranje imovine izračun

Kako zaštititi svoju imovinu?

Ono što nas očekuje u bliskoj budućnosti, su nažalost još više temperature i još veće borbe s toplinskim valovima i požarima. Što možemo napraviti kao pojedinci? Možemo zaštiti svoju imovinu: stan, kuću, vikendicu, objekte za iznajmljivanje i ostalo. Ono što treba znati: osiguranje imovine cjenovno je povoljno, a osim požara, štiti vašu imovinu od mnoštva drugih rizika poput poplava, tuče, provalne krađe, potresa, odrona zemljišta, oluja i brojnih drugih rizika. Korisno je da za svaki objekt možete odabrati točno željena pokrića za razne vrste opasnosti.

Kako osigurati vašu kuću ili stan, za život ili najam, od požara i drugih nepogoda?

Na raspolaganju vam stoje dva programa osiguranja imovine:

1) Mali paketi pokrića A, B, C - pakete možete kupiti online u webshopu Sava osiguranja. Saznajte više o malim paketima.

2) Program - osiguranje DOM - odabir pokrića po želji na točnu vrijednost vašeg objekta. Saznajte više o osiguranju DOM.

Kroz pogodnost “Siguran dom uz gratis telefon darujemo mobitel ALCATEL 1 svim kupcima webshopa koji za vrijeme trajanja akcije ugovore višegodišnju policu osiguranja.

Osim same nekretnine, osigurati možete i stvari kućanstva, a tu je i kućna asistencija koja osigurava majstora za popravke u kući i to u novom paketu osiguranja DOM. Tu je i osiguranje kućnih ljubimaca, pravna zaštita i osiguravanje u slučaju davanja objekta u najam.

Priroda je nepredvidljiva, ali zato je osiguranje imovine olakšanje za vaš miran san. Ono što znamo, je da će Hrvatska 2023. i 2050. imati topliju i nesigurniju klimu, s vjerojatno više požara. Nadamo se sa što manje nesretnih slučajeva. Ono što možemo s tim znanjem kao društvo je pripremiti se na vrijeme kako bi štete po imovinu i živote bila što manja.

 

Nikad sami doma

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.