Zašto ugovoriti putno zdravstveno osiguranje uoči odlaska na Europsko prvenstvo 2024.

 

Najvažnija sporedna stvar na svijetu

Kažu da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ali kada Hrvatska igra na Europskom prvenstvu, onda postaje i najvažnija glavna stvar. Sjetimo se samo svih prekrasnih i uzbudljivih trenutaka koje smo doživjeli uz našu nogometnu reprezentaciju posljednjih godina na velikim natjecanjima! Doživljaj je utoliko veći ako imate priliku uživo prisustvovati utakmicama na prvenstvu.

Bit će to biti spektakularan događaj koji će privući milijune navijača iz cijelog svijeta. Za mnoge će ovo biti prilika da uživo podrže svoj omiljeni tim, upoznaju nove ljude i istraže bogatu kulturu Njemačke. Međutim, kako bi vaša putovanja protekla bez stresa i neočekivanih problema, nužno je razmisliti o putnom osiguranju. Ovaj blog će objasniti zašto je putno osiguranje ključan dio vaših priprema za ovo veliko sportsko događanje.

ep-njemacka-putno-osiguranje

Planirajte za nepredviđene okolnosti uz putno osiguranje

Bez obzira na to putujete li grupno s prijateljima ili obitelji, putno zdravstveno osiguranje je tu za mnoštvo nepredviđenih okolnosti. Kada je riječ o ovakvim masovnim događanjima, povećava se i broj situacija koje mogu poći po krivu.

Putovanja na velika sportska događanja često uključuju duže putovanje s više presjedanja, što povećava rizik od gubitka ili krađe prtljage. Zamislite da stignete u Njemačku, a vaša prtljaga nije s vama – bez odjeće i osobnih stvari. Može se javiti potreba za ambulantnim liječenjem uz potrebu prijevoza do zdravstvene ustanove, potreba neočekivanog povratka u Hrvatsku, otkazivanje letova, spomenuti gubitak prtljage, potreba za hitnom stomatološkom pomoći i drugo.

Provjerite novi jednostavni izračun cijene putnog osiguranja i ugovaranje police online.

Provjeri cijenu putnog osiguranja

Sava putno zdravstveno osiguranje koje može se ugovoriti individualno, obiteljski ili grupno. Osim toga, za one koji puno putuju, tu je godišnje putno osiguranje. No, što je onda s Europskom karticom zdravstvenog osiguranja? Podsjetimo se.

Razlika između putnog zdravstvenog i Europske kartice zdravstvenog osiguranja

“Nakon ulaska u Europsku uniju hrvatski državljani tijekom privremenog boravka u drugoj članici EU-a imaju pravo na zdravstvenu zaštitu posredstvom Europske kartice zdravstvenog osiguranja – EKZO (eng. European Health Insurance Card - skraćeni naziv EHIC).

Osnovna razlika između Europskog zdravstvenog osiguranja i putnog zdravstvenog osiguranja je u tome što temeljem EKZO-a možete, kao osigurana osoba HZZO-a, ostvariti neodgodivu primarnu zdravstvenu zaštitu u javnom/državnom zdravstvenom sustavu u skladu s opsegom usluga propisanim od stane EU države u kojoj se nalazite. Međutim, putno zdravstveno osiguranje obuhvaća širi obim pokrića te zdravstvenu zaštitu i izvan EU.

Dakle, za razliku od EKZO, putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove privatne zdravstvene zaštite, medicinskog prijevoza u najbližu bolnicu ili ambulantu, troškove spašavanja te troškove prijevoza u Hrvatsku nakon završetka liječenja te mnoga druga pokrića.”

Također, osiguranje otkaza putovanja je novi produkt Sava osiguranja. Saznajte više.

Sigurni u Njemačkoj 24/7

Europsko prvenstvo u nogometu 2024. godine bit će nevjerojatan događaj koji će vam pružiti uspomene za cijeli život. Međutim, kako bi osigurali da vaše putovanje protekne glatko i bez stresa, putno osiguranje je neophodno. Od zaštite zdravlja i pokrića otkazivanja putovanja do gubitka prtljage i usluga asistencijskog centra 24/7, putno osiguranje vam omogućava da se potpuno posvetite uživanju u svakom trenutku ovog velikog sportskog događaja. Stoga, dok planirate svoje putovanje, ne zaboravite uključiti putno osiguranje u svoje pripreme.

Svako bezbrižno putovanje počinje ugovaranjem putnog zdravstvenog osiguranja. Za sretnike koji odlaze u Njemačku podržati našu reprezentaciju: uživajte u svakom trenutku, a vaše brige prepustite nama!

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni telefon na broju 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.