Putujete u vrijeme pandemije? Sava putno osiguranje pokriva bolničko liječenje COVID 19, saznajte više

 

  Jedni od rijetkih na hrvatskom tržištu pokrivamo bolničko liječenje COVID-19

Pandemija koronavirusa usporila je čitav svijet, ali ga nije zaustavila. Ugovaranje putnog osiguranja standardni je dio svakog putovanja u inozemstvo. U vrijeme pandemije, putno zdravstveno osiguranje treba shvatiti dodatno ozbiljno. Zbog toga je Sava osiguranje odlučilo otići korak dalje i jedno je od rijetkih na hrvatskom tržištu koje nudi pokriće za glavni rizik s kojim se putnici trenutno suočavaju. Taj glavni rizik je zaraza novim virusom COVID-19. Gotovo čitava Europa i dobar dio svijeta trenutno su zahvaćeni drugim valom pandemije, što putovanje čini još rizičnijim. Dobro je znati da uz Sava putno zdravstveno osiguranje nikad niste sami.
 
Bez obzira na to putujete li poslovno ili privatno; na odmor ili na skijanje, dobro je znati da ste osigurani u slučaju potrebe za bolničkim liječenjem koronavirusa.
 
 

 Kako putovati u vrijeme pandemije?

putovanje-korona-savjeti-osiguranjeKako bi se smanjio rizik od zaraze, stručnjaci većinom preporučuju putovanje automobilom. U slučaju putovanja automobilom rizik od zaraze je smanjen u vrijeme tranzita, ali brojne rizične situacije i dalje postoje. Za vrijeme pandemije, svaki kontakt i korištenje javnih prostora predstavljaju potencijalni rizik. No, putovanja u inozemstvo često zahtijevaju i korištenje ostalih prometnih sredstava poput vlakova, aviona ili autobusa gdje rizik postoji i za vrijeme tranzita. Također, za neke države potreban je negativan test na COVID-19, takozvani PCR test. Detaljnije preporuke za planiranje putovanja možete pronaći na službenoj stranici Koronoavirus.hr.
 
Svako putovanje uvijek nosi brojne rizike, a povrh toga prisutan je rizik od zaraze virusom COVID 19. Naravno, tu su i brojna pokrića koja dolaze u standardnom ili nadstandardnom paketu putnog osiguranja.
 

  Provjerite dio pokrića kojima ste osigurani:

  • Bolničko liječenje bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19).
  • Prijevoz člana obitelji u slučaju hospitalizacije duže od 5 dana.
  • Troškovi hitnog liječenja u slučaju nezgode.
  • Hitna stomatološka pomoć.
  • Gubitak službenih identifikacijskih isprava (putovnice, osobne iskaznice).
  • Helikopterski prijevoz osiguranika do najbliže bolnice.
 
Ostala pokrića možete provjeriti klikom na poveznicu putno zdravstveno osiguranje. Bitno je spomenuti da putno osiguranje vrijedi za inozemstvo i pokriva cijeli svijet. Osigurati se mogu svi, bez obzira na starost.
 
 
Premije osiguranja su vrlo povoljne, pogotovo ako se ugovaraju za grupe osiguranika od 10 ljudi ili više, ali i za cijelu obitelj. Obiteljski paket za četveročlanu obitelj za razdoblje od osam dana iznosi samo 18,51 EUR.
 
Još korisnih informacija i uputa možete pronaći u tekstu pod nazivom “Kako putovati u doba koronavirusa: 8 savjeta za putovanje u vrijeme epidemije Covid-19”. Kako smo tu i najavili, zabrane se ponovno postrožuju zbog pogoršanja epidemiološke situacije u čitavoj Europi, ali glavne upute za putovanja i dalje ostaju jednake.
 
Bezbrižan put počinje ugovaranjem Sava putnog osiguranja, pogotovo u vrijeme pandemije.
 

Nikad sami na putovanju uz Sava osiguranje.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva Vaša pitanja, na raspolaganju Vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas na našoj Facebook stranici.