Životno osiguranje: odgovorni oblik štednje za vašu obitelj

 

Što je točno životno osiguranje?

Životno osiguranje može se promatrati kao oblik dugoročne štednje s dodatnim prednostima poput osiguranja u slučaju smrti zbog bolesti ili nezgode. Postoje brojni programi životnih osiguranja, kreiranih prema vašim potrebama i mogućnostima. Neki programi životnih osiguranja fokusiraju se na osiguranje djece, na lakšu mirovinu, a neki na slučaj smrti. Saznajte više u nastavku.

Jedino sigurno u životu su nepredviđene situacije

Imajući u vidu nesigurnost životnih situacija, ponekad nije lako planirati ugovaranje životnog osiguranja. Stoga je dobro sjetiti se da se ugovaranjem životnog osiguranja zapravo štite i naši najbliži, pogotovo u slučaju tragičnih ishoda. Kako bi proces bio lakši, moguće je birati visinu rate, odnosno premije, kao i trajanje ugovornog razdoblja.

Odgovorni oblik štednje

Životno osiguranje kao oblik štednje ima nekoliko prednosti nad klasičnom štednjom, štednjom u trećem mirovinskom stupu ili investiranjem u vrijednosne papire.

najbolje-zivotno-osiguranjeGlavne prednosti:

1. Životno osiguranje omogućava i nagrađuje redovitost. Upravo je redovitost mehanizam koji omogućava da se manji iznosi kroz godine akumuliraju u znatniju svotu.

2. Po doživljenju i isteku ugovornog razdoblja, raspolažete čitavim uplaćenim iznosom (ovisno o programu osiguranja) odjednom, za razliku od štednje u trećem stupu gdje raspolažete samo mjesečnim iznosima.

3. Ulaganje u vrijednosne papire i fondove često nosi veći prinos, ali i veći rizik. U odnosu na ulaganje u vrijednosne papire, kod životnog osiguranja rizik je minimalan. Osim toga, na profit od vrijednosnih papira i fondova plaća se 12 % poreza na kapitalnu dobit.

4. Kamate na klasičnu štednju već su duže vrijeme poprilično niske i često jedva pokrivaju inflaciju. U tom smislu, kod niskih kamatnih stopa vaš novac tek zadržava svoju vrijednost, bez ostalih benefita.

Ključna prednost životnog osiguranja je sigurnost vaše obitelji za čitavo vrijeme trajanja osiguranja, to jest i prije isteka ugovorne obaveze. Odgovorni financijski plan svake obitelji sadržava štednju raširenu na više instrumenata, a bitna je uloga specifičnih prednosti koje nudi samo životno osiguranje.

Kako pronaći odgovarajući program životnog osiguranja?

Sava osiguranje nudi 10 programa životnog osiguranja, kreiranih prema vašim potrebama i mogućnostima.

- Želite li osigurati dijete, omogućiti mu lakši početak samostalnog života ili školovanje? Tu je Životno osiguranje - program Indeks.
- Potrebno vam je osiguranje općeg tipa, koje će vam dobro doći u mirovini zbog doživljenja? Provjerite programe Start ili Klasika.
- Htjeli biste osigurati dodatni prihod u slučaju odlaska u invalidsku mirovinu? Zbog toga postoji jedinstveni program Mirovina plus.
- Zanima vas životno osiguranje kao instrument osiguranja povrata odobrenog kredita? To je svrha programa Jamac.
- Voljeli biste ostaviti nešto novca bliskim osobama? Brine vas pokriće pogrebnih troškova, uz doživotno trajanje osiguranja? Tu je program Zelena jesen.
- Želite li osim štednje preuzeti i rizik investiranja? Želite li premiju ulagati u investicijski fond? Rješenje je program Invest.
- Želite li uz nisku premiju ostvariti visoku osiguranu svotu za slučaj smrti? Htjeli biste da se vrednuje vaš zdravi životni stil (poput nepušenja, ITM u granicama normale, vaše zanimanje nije rizično...) Zbog toga je osmišljen program Bonus Life.


Planirajte budućnost svojih najbližih, odaberite svoju najbolju opciju i ugovorite životno osiguranje online!

Nikad sami u životu uz Sava osiguranje

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas na našoj Facebook stranici.