Nikad sami – Dobro je znati

Kako najbrže prijaviti štetu vašem osiguranju?


Kako je počela priča oko osiguranja i nadoknade štete?

Oko tri tisuće godina prije nove ere, kineski trgovci su prevozili teret preko rijeke Yangtze. Brzaci, vrtlozi i stijene ugrožavale su sigurnost prelaska putnika, ali i prekrcavanja tereta s većih na manje brodove. Kako bi smanjili izloženost robe riziku potonuća ili oštećenja, kineski trgovci su se dogovorili: U slučaju nesreće, trgovci koji nisu pretrpjeli štetu dijelom svoje robe nadoknadit će štetu trgovcima čija je roba potonula ili oštećena. Tako su dogovorena prva osiguranja i prvi osiguravatelji. Danas, pet tisuća godina kasnije, imamo moderna osiguravajuća društva i puno lakšu prijavu štete nego u vrijeme kineskih trgovaca.

putno osiguranje

Najbrža prijava štete

Prijava štete načelno je stresan proces. No, to ne treba nužno biti tako. Što napraviti i kome se obratiti u slučaju nesretnih okolnosti - štete? Za početak, dobro je sjetiti se da ste ipak osigurani. Zastanite trenutak, duboko udahnite nekoliko puta i prisjetite se osjećaja sigurnosti koji proizlazi iz spoznaje da ste osigurani. Posljedice raznih neočekivanih događaja mogu biti negativne po naše živote i našu imovinu, ali osiguranje je tu da vas podrži, razumije i minimizira ono loše. Što god bilo, nikad niste sami, a vaše osiguranje je tu za vas. To treba imati na umu.

Štetu možete prijaviti na nekoliko načina: prva stvar koju možete napraviti je nazvati besplatni broj telefona 0800 913 023. Svakako treba znati su vam svi potrebni formulari jednostavno dostupni online na Prijava šteta - Sava osiguranje. Možete odabrati između neživotnog ili životnog osiguranja. Sava osiguranje, d.d. podružnica Hrvatska, na sreću, ima razgranatu mrežu poslovnica: Zagreb, Bjelovar, Čakovec, Osijek, Rijeka, Koprivnica, Križevci, Split, Pula i još mnoge duge. Lokacije svih poslovnica u kojima možete prijaviti štetu kao i adrese i kontakt brojeve, možete naći na našoj Karti mreže poslovnica.

Osiguranje preuzima vaše rizike

Već stoljećima osiguravajuća društva preuzimaju rizike iz područja životnog i neživotnog osiguranja, poput automobilskog. No, ideja osiguranja je puno starija od izuma automobila. Ljudi stoljećima osiguravaju imovinu, život, putovanja, predmete i zdravlje. Kultura i navika osiguranja u Hrvatskoj, pogotovo životnog, još uvijek je u nastajanju. Zahvaljujući statističkim metodama i razvoju znanosti, osiguranja su u mogućnosti ponuditi široku paletu osiguravateljskih proizvoda i najbitnije: osigurati sredstva za nepredviđene nezgode. Na taj način, uvijek je dobro sjetiti se da ste osigurani i da niste prepušteni na milost i nemilost životnih slučajnosti i “toku rijeke”.

Nikad sami uz Sava osiguranje.