Nikad sami – Dobro je znati

Zimske gume i 7 pravila za zimsku sezonu koje trebaju znati baš svi vozači. Prvi dio.

Dolazak zimskih automobilskih radosti

Nedavno je na snagu stupila Odluka o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Kako bi vam zima ove godine bila što ugodnija, sigurnija, ali i jeftinija, pročitajte više o tome što svaki vozač i vozačica trebaju znati za uspješnu pripremu. Ne plaćajte kazne od 700 kn za nedostatak zimske opreme. U razdoblju zimskog računanja vremena, vozači moraju i danju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Kazna za to iznosi 300 kn. Osim nepotrebnih kazni, ne plaćajte niti osiguranje previše. Podsjetnik: iskoristite AKCIJU: Paketi dodatnih pokrića uz policu auto obaveznog osiguranja, prije nego što istekne!

Za početak, ponovimo gradivo: “Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.” 

auto osiguranje zima

Kako pripremiti automobil za zimsku sezonu?

  1. Akumulator - provjerite stanje akumulatora, zimi je pod dodatnim opterećenjem.
  2. Tlak u gumama - zimi pada tlak u gumama, obično ih je potrebno nadopuniti zrakom.
  3. Tekućina za pranje stakla - obavezno zamijenite ljetnu tekućinu zimskom koja se ne smrzava na niskim temperaturama.
  4. Rashladna tekućina - vrlo bitno, svakako provjerite! Ako dođe do smrzavanja rashladne tekućine može popucati blok motora i stvoriti nepopravljivu štetu.
  5. Brisači - provjerite stanje brisača kako ne bi strugali staklo, preskakali i ugrožavali vidljivost. Metlice brisača vrlo su jeftine za zamijeniti.
  6. Zimske gume - uvijek su bolja opcija od ljetnih guma s profilom od 4 mm i zimskih lanaca. Zimske gume bolje su na skliskom, vlažnom i snježnom vremenu. Osim toga i ljetne gume duže će trajati ako uz njih imate i zimske gume.
  7. Pripremite kvalitetne strugalice i metlice. Na početku sezone isplati se uložiti u kvalitetnije metlice koje će vam uvelike olakšati svakodnevno čišćenje snijega i leda.

Nakon što ste prošli ovih sedam pravila za zimu, skoro ste spremni!

Za zimu bez previše briga, potrebno vam je i dobro osiguranje. Jeste li već ugovorili osiguranje preko nagrađenog Sava osiguranje Webshopa? Osim trenutne Akcije Paketa dodatnih pokrića (pogledajte i izračunajte niže) već od 83 kn godišnje možete ugovoriti Sava asistenciju - pomoć na cesti. Možete odabrati između ukupno osam asistencija kreiranih prema Vašim potrebama! Sve to možete ugovoriti iz vašeg naslonjača, uz pomoć naših ljubaznih agentica, bez potrebe za odlaskom u poslovnicu.

TRENUTNA AKCIJA: Paketi dodatnih pokrića uz policu auto obaveznog osiguranja

PROMOTIVNI PAKET

DODATNA POKRIĆA KOJA SU UKLJUČENA U PROMO PAKET

PREMIJA

PAKET 1

Zaštita bonusa + Osiguranje od nezgode + AO+

100 kn

PAKET 2

Pravna zaštita + Osiguranje od nezgode + Zaštita bonusa

100 kn

PAKET 3

Pravna zaštita + Osiguranje od nezgode + Zaštita bonusa +AO+

130 kn

PAKET 4

Pravna zaštita + Osiguranje od nezgode + AO+

130 kn

Auto osiguranje INFO IZRAČUN I KUPNJA   

Nikad sami u zimskoj sezoni uz Sava osiguranje.