8.1.2021.

Važna obavijest - Prijava štete od potresa

Poštovani klijenti,

izražavamo suosjećanje svima koji su pogođeni nedavnim razornim potresom koji su zadesili Sisačko – moslavačku županiju te posebno izražavamo sućut obiteljima koje su u ovoj tragediji izgubile svoje najbliže.

Pozivamo vas da se vezano za prijave štete uzrokovane potresom po svojim policama osiguranja imovine informirate ili prijavite oštećenja nastala u potresu na sljedeće načine:

S ciljem što efikasnije i brže obrade šteta i ubrzavanja postupka ali uz smanjivanje rizika od zaraze korona virusom ljubazno vas molimo da sami fotografirate nastalu štetu te da nam fotografije dostavite uz obrazac prijave s opisom posljedica.

Također vas molimo da prethodno prijavi štete, uvidom u policu osiguranja, provjerite imate li ugovoren rizik potresa koji bi u tom slučaju trebao biti naveden u polici osiguranja. Ako to niste u mogućnosti učiniti, nazovite svojeg zastupnika osiguranja.

Vašu štetu koja je nastala uslijed potresa možete prijaviti ispunjavanjem u cijelosti obrasca „Požar i neke druge opasnosti“. Upute za popunjavanje obrasca: 

  • na obrascu u dijelu „Osigurani rizik“ molimo označite križićem kućicu kraj riječi „potres“
  • uz obrazac molimo dostavite obostranu presliku osobne iskaznice potpisnika prijave, kao i instrukciju banke za isplatu na osiguranikov IBAN
  • obvezno popunite polje „Popis oštećenih stvari“ – potrebno je upisati što je od građevinskog objekta oštećeno (zidovi, strop, krovište i sl.)
  • popišite uništene/oštećene stvari kućanstva (npr. ormar x 2)
  • ako ste u mogućnosti prijavi priložite i fotografije

Sve navedeno možete dostaviti na našu e-mail adresu: stete@sava-osiguranje.hr

Nikad sami.
Sava osiguranje, d.d. – Podružnica Hrvatska