20.3.2022.

Osigurateljna grupa Sava donira 100.000 EUR

Osigurateljna grupa Sava_donacija

 

Osigurateljna grupa Sava odlučila je pomoći narodu Ukrajine kao dio svoje inicijative Srce za svijet, u okviru koje zaposlenici i društva Grupe oživljavaju svoju društvenu i odgovornost prema okolišu kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Grupa je donirala 100.000 eura Crvenom križu Slovenije, potaknuvši i svoje zaposlenike da doniraju u dobrotvorne svrhe.

“U Osigurateljnoj grupi Sava svjesni smo da smo u ovom trenutku svi pozvani da učinimo sve što možemo da pomognemo, i kao pojedinci i kao organizacije, zbog čega smo se odazvali ovom glasnom pozivu za podršku. Zajednički smo odlučili da će Osigurateljna grupa Sava donirati 100.000 eura za pomoć Ukrajini i njezinim ljudima u potrebi. Primatelj donacije je Slovenski Crveni križ, koji djeluje u okviru Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Međunarodnog odbora Crvenog križa, koji koordiniraju proces prikupljanja i dostave pomoći područjima na kojima je najpotrebnija”, rekao je Marko Jazbec, predsjednik Uprave Sava Re, povodom donacije.

Također Grupa je potaknula i svoje zaposlenike na pojedinačne donacije te su uredili prostore u svim poslovnicama gdje zaposlenici mogu donijeti materijalne donacije za predaju Crvenom križu Slovenije.

“Zaista želimo biti od pomoći, stoga surađujemo s Crvenim križem na prikupljanju stvari koje su najpotrebnije ljudima koji bježe od rata. Uvjeren sam da ćemo uz pomoć naših ljudi uspjeti prikupiti značajan iznos. Dio potpore u naturi bit će namijenjen izbjeglicama koje stižu u Sloveniju, a dio će Slovenska uprava za zaštitu i spašavanje dostaviti na mjesta okupljanja koja Europska komisija već koordinira sa susjednim zemljama Ukrajine”, dodao je Marko Jazbec, zaključivši: „U idealnom svijetu takva podrška nije potrebna. Nažalost, još nismo tamo. Zato nam treba suosjećanje i dobrota za druge u potrebi. Od mene, od tebe, od svih nas. Ponašajmo se kao jedna zajednica, kao što smo to činili mnogo puta.”

Nikad sami uz Sava osiguranje.