12.4.2022.

Srce za svijet – volontiranje na humanitarnoj akciji darivanja krvi

Osigurateljna grupa Sava već tradicionalno brine o ljudima i okruženju u kojem živimo. Prošle godine smo društveno odgovorne aktivnosti zbog epidemije premjestili na internet i nadogradili u inicijativu Srce za svijet kojom još više naglašavamo društvenu odgovornost i orijentaciju na održivi razvoj Grupe.

Želja nam je da orijentacija prema održivosti nije zapisana samo u našoj strategiji već i u srcu svakog zaposlenika i našoj zajedničkoj kulturi. Zbog toga ove godine korporativno volontiranje razvijamo u smjeru koji će svakom zaposleniku omogućiti što lakši doprinos boljem okruženju i boljem društvu. Inicijativa je to svih zaposlenih koja traje cijele godine i način na koji ćemo individualnim volontiranjem i dalje poticati društveno odgovorno ponašanje u raznim područjima života.

Jedna od naših prvih ovogodišnjih akcija korporativnog volontiranja bila je sudjelovanje u humanitarnoj akciji darivanja krvi u organizaciji Udruge darivatelja krvi u Tomašićevoj 12.

Članovima Udruge pomogli smo u koordinaciji aktivnosti u organizaciji same akcije. Svi dobrovoljni darivatelji krvi, a bilo ih je ukupno 77, koji su taj dan u vremenu od 13 do 18 sati došli u Udrugu i darovali krv - dobili su poklon pakete. Uz dobrovoljne darivatelje krvi koji su se tamo okupili i članove Udruge osjećali smo se ugodno, a istovremeno smo činili dobro.