16.9.2022.

Kuhali smo za sugrađane bez doma, Split

U Splitu 14. 9. 2022. provedena je još jedna akcija volontiranja u suradnji s Udrugom Most u Splitu u okviru inicijative Osigurateljne grupe Sava - Srce za svijet 💚

Ukupno devetero kolegica i kolega pripremili su večeru koja se sastojala od glavnog jela, deserta i pića za ukupno 36 štićenika Udruge Most – koji nažalost nemaju svoj dom i koji svakodnevno ovise o ovakvim dobročinskim djelima svojih sugrađana. Svi štićenici ove Udruge su prijavljeni u sigurnom domu za noćenje koji im osigurava prenoćište, a prehrana im je organizirana putem ovakvih akcija.

Činjenica da se nekada nakon prijave za volontiranje čekao termin čak i do nekoliko mjeseci, a sada se termin za sudjelovanje može dobiti već u roku od tjedan dana - upućuje na zaključak da je sadašnja situacija puno kritičnija, a potreba za ovakvim dobrim djelima veća nego ikada.

U tom svijetlu ova ideja i akcija naših kolegica i kolega je još snažnija i potvrđuje činjenicu da bez obzira koliko nam se naša djela ponekad čine „mala“ i da je ono što kao pojedinci učinimo samo „kap u moru“ – onima koji primaju bilo kakav oblik  pomoći i pažnje – znače jako puno. 💪

Udruga Most djeluje na području socijalne skrbi i humanitarnih djelatnosti i to u okviru 4 programa:

  • Centar za beskućnike (pruža usluge poludnevnog boravka i socijalne samoposluge),
  • Centar podrške za djecu i mlade s problemima u ponašanju
  • Centar za razvoj volontiranja u zajednici i
  • Centar znanja i društvenog uključivanja i smanjenja siromaštva

Veliko hvala svima koji su sudjelovali u ovoj i u svim ostalim akcijama! 🙏

Nastavljamo dalje s našim planiranim akcijama volontiranja koje slijede u organizaciji kolegica i kolega iz ostalih prodajnih ureda.


Čistili smo u parku prirode Dugačko brdo, Koprivnica

U Koprivnici je održana akcija čišćenja koju su kolege i kolegice iz tri prodajna ureda Koprivnica, Križevci i Bjelovar, organizirali te zajedno s članovima DVD Reka čistili šumske puteve i pristupne ceste u okolici Koprivnice u Parku prirode Dugačko brdo. Svoje vrijeme posvećeno korporativnom volontiranju zaokružili su druženjem u prekrasnoj prirodi i na taj način zaključili radni tjedan.

Inicijativa Srce za svijet je inicijativa svih zaposlenih i traje cijele godine i način je na koji ćemo individualnim volontiranjem i dalje poticati društveno odgovorno ponašanje u raznim područjima života.

Hvala svima koji su se uključili i sudjelovali u ovoj i svim dosadašnjim akcijama!

Nikad sami. Sava osiguranje
Zajedno možemo više!

#Nikadsami