20.7.2023.

Važna obavijest - prijava štete

Poštovani klijenti,

izražavamo suosjećanje svima koji su pogođeni snažnim olujnim nevremenom koje je jučer zahvatilo Zagreb i okolicu, a kasnije i druge dijelove zemlje te posebno izražavamo sućut obiteljima poginulih.

Pozivamo vas da se vezano za prijave štete uzrokovane olujnim nevremenom po svojim policama osiguranja imovine informirate ili prijavite oštećenja na sljedeće načine:

Obzirom na situaciju i zbog preopterećenosti telefonske linije, molimo vas za strpljenje te vas pozivamo da za prijavu štete najviše koristite navedenu e-mail adresu ili nazovete svojeg zastupnika osiguranja.

S ciljem što efikasnije i brže obrade odštetnih zahtjeva i ubrzavanja postupka prijave štete molimo vas da sami fotografirate nastalu štetu te da nam fotografije dostavite uz obrazac prijave s opisom posljedica.

Ako trebate dodatne informacije vezano za popunjavanje obrazaca, pokrića po policama molimo vas nazovite svojeg zastupnika osiguranja.

Vašu štetu koja je nastala uslijed oluje možete prijaviti ispunjavanjem u cijelosti obrasca „Požar i neke druge opasnosti“. Upute za popunjavanje obrasca: 

  • na obrascu u dijelu „Osigurani rizik“ molimo označite križićem kućicu kraj riječi „oluja“
  • uz obrazac molimo dostavite obostranu presliku osobne iskaznice potpisnika prijave, kao i instrukciju banke za isplatu na osiguranikov IBAN
  • obvezno popunite polje „Popis oštećenih stvari“ – potrebno je upisati što je od građevinskog objekta oštećeno (zidovi, strop, krovište i sl.)
  • popišite uništene/oštećene stvari kućanstva
  • ako ste u mogućnosti prijavi priložite i fotografije

Sve navedeno možete dostaviti na našu e-mail adresu: stete@sava-osiguranje.hr

Nikad sami.
Sava osiguranje, d.d. – Podružnica Hrvatska