5 prijedloga za izlete po Hrvatskoj koje morate provjeriti


Vikend je vrijeme za izlet i opuštanje

Željeli biste otići na kratki vikend izlet i vidjeti nešto novo, a niste sigurni gdje biste željeli ići? Sava osiguranje donosi vam novi blog tekst iz serije “Nikad sami - Dobro je znati”.

Odlaskom na kratki izlet svaki vikend može postati nezaboravan doživljaj za cijelu obitelj. Neovisno o tome gdje se nalazite u Hrvatskoj, zasigurno postoji mnoštvo lokacija za kratke izlete koje još niste posjetili. Zbog toga, napravili smo izbor od 5 prijedloga za izlete po raznim dijelovima Hrvatske.  Preporučeno prijevozno sredstvo za navedene izlete je automobil ili motor, a trajanje izleta je jedan dan. Iako je većina destinacija u punom sjaju u proljeće ili ljeto, mnoge od njih mogu se posjetiti tijekom čitave godine.

5 idealnih vikend destinacija, krenimo redom...

osiguranje-automobila-online-sava1. Fužine i Gorski kotar

Ova poznata destinacija u Gorskom kotaru nalazi se 130 km od Zagreba, privlači i posjetitelje iz Istre i Kvarnera, a organizirani turistički posjeti Fužinama sežu u daleku 1874. godinu. Fužine su okružene bogatom crnogoričnom šumom, a ovdje se nalaze čak tri akumulacijska jezera od kojih je najpoznatije Bajer s popularnom šetnicom. Turistička atrakcija je i špilja Vrelo, jedna od uređenijih i pristupačnijih špilja. U okolici se nalazi devet obilježenih pješačkih i biciklističkih staza, a markirane su i planinarske staze. Fužine imaju i dobru gastronomsku ponudu. Ukupno gledajući idealna je destincija za vikend izlete.

2. Slunj i Rastoke

Udaljeni svega 1 sat i 30 minuta od Zagreba, Slunj i Rastoke pravi su “vodeničarski biser” kojeg su mnogi možda propustili.
Zadivljujuća prirodna ljepota Rastoka nastala je prelijevanjem zeleno-modre rijeke Slunjčice preko sedrenih stijena u Koranu, stvarajući pritom slapove, kaskade i brzace. Upravo na tom sjecištu rijeka sagrađeno je naselje, koje datira iz 17. stoljeća. Budući da se nalazi na “staroj cesti” prema moru, Slunj i Rastoke bi trebali biti obavezna točka svih putnika prema jugu.

Besplatni Info izračun cijene osiguranja automobila ili motora

3. Moslavina i Kutina

Udaljena svega 80 kilometara od Zagreba u smjeru Požege, Moslavina i Kutina pravi su neistraženi biseri Lijepe Naše. S jedne strane tu je Moslavačka gora, a s druge strane se nalazi poznati Park Prirode Lonjsko polje. Osim predivne prirode, Moslavina je i rastuća vinska regija s kutinskim Festivalom vina. U Moslavini ćete pronaći raznolike sadržaje za svačiji ukus: kulturnu i arheološku baštinu, seoska imanja, manifestacije i rekreacijske sadržaje.

4. Park šuma i dvor Trakošćan

Također, na svega 80 kilometara udaljenosti od Zagreba, Trakošćan godinama privlači posjetitelje željne povijesnog doživljaja i opuštanja u skladnom okruženju. Trakošćan je nastao krajem 13. stoljeća, a u 19. stoljeću grof Drašković pretvara ga u svima poznati rezidencijalni dvorac. Ovaj bajkoviti dvorac dio je šire zaštićene povijesne cjeline i sastoji se od perivoja i park šume s jezerom. Osim samog dvorca, vrijedna je i pripadajuća građa koja pruža uvid u svakodnevni život njegovih vlasnika. Idealan spoj odmora i edukacije.

5. Mrežnica i odmarališta

Jedna od najljepših hrvatskih rijeka, Mrežnica nalazi se u neposrednoj blizini Karlovca, dugačka je 64 kilometra i ima 98 slapova. Sačuvana i pitoma priroda Mrežnice u kombinaciji s mnoštvom slapova stvaraju čistu prirodnu idilu. Uz rijeku se nalazi nekoliko odmorišta, kao i prostori za piknik i roštilj. U rijeci se može kupati, a lagano žuborenje i čista zelena boja Mrežnice recept su za istinski odmor. Autocestom se iz Zagreba do Mrežnice stiže za manje od jednog sata.

Nikad sami na cesti uz Sava osiguranje i Sava asistenciju

Budući da se na izlete zbog jednostavnosti i slobode preporučuje ići automobilom, uz obavezno auto osiguranje preporučujemo i Sava auto ili moto asistenciju pomoć na cesti već od 74 kn za motore i 83 kn za automobile, za sva vaša putovanja.

Osim toga, dobro je znati kako motoristima stoji na raspolaganju novo i revolucionarno Vigo osiguranje koje uz mobilnu aplikaciju pruža 24/7 nadzor na motoru, SOS poziv koji spašava živote i osiguranje od krađe.

Za kraj, evo i nekoliko alternativnih prijedloga kratkih izleta u inozemstvo: Graz, Bledsko jezero ili Maribor. Sve lokacije udaljene su manje 2 sata putovanja od Zagreba. A ako volite motore, više o motociklističkim rutama možete pročitati na blogu: Volite motore? Donosimo vam 4 prijedloga za spektakularna putovanja motorom po Hrvatskoj.

Želimo vam ugodno putovanje!

Nikad sami na cesti uz Sava osiguranje

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas na našoj Facebook stranici.