5 prijedloga za izlete po Hrvatskoj koje morate provjeriti, drugi dio

 

Lijepo vrijeme idealno je za savršeni vikend s obitelji i prijateljima

Dolazak proljeća i lijepog vremena poziva na putovanje i boravak u prirodi. Budući da su putovanja u inozemstvo još uvijek otežana zbog pandemije koronavirusa, dobra je ideja okrenuti se kraćim putovanjima u našoj okolici. Ovih 5 prijedloga za izlete ili kraća putovanja zahtijevaju minimalna sredstva i organizaciju, ali zato puno dobre volje. Lijepo proveden vikend s obitelji i prijateljima ponudit će nova iskustva i napuniti vas energijom za novi početak radnog tjedna.

Kako biste smanjili rizik da vam izlet pokvari neočekivani kvar na automobilu ili motoru, savjetujemo prilikom ugovaranja obaveznog osiguranja ugovoriti i auto ili moto asistenciju - pomoć na cesti. Paketi asistencije sadrže brojna pokrića poput pomoći u slučaju gubitka ključa, problema s gorivom, pomoć na mjestu asistencijskog slučaja i brojna druga pokrića.


Kojih su to 5 lijepih i praktičnih izleta na koji biste mogli otići ovaj vikend? Krenimo od početka

1. Risnjak

Nacionalni park Risnjak bogato je šumsko kraljevstvo udaljeno jedan sat i četrdeset minuta od Zagreba. U NP Risnjak možete odabrati između četiri staze, ovisno o vremenu koje imate na raspolaganju i fizičkoj spremi, a to su: Izvor Kupe, staza Leska, Veliki Risnjak i Snježnik. Risnjak je prirodna veza između Alpa i balkanskih planina, a najviša točka iznosi 1528 m, dok je najniža točka dolina Kupe na 290 m. Prespavati se može u pansionu NP Risnjak ili u privatnom smještaju. Osim četiri ponuđene staze, na raspolaganju su i opcije aktivnog odmora poput brdskog biciklizma i sportskog ribolova. Zanimljive aktivnosti su i Program šumske pedagogije za mlade i Program promatranja divljači. Risnjak s razlogom ima status nacionalnog parka.

auto-osiguranje-izleti-zagreb2. Kanjon Kamačnik

Udaljen oko sat vremena vožnje od Zagreba i sat vremena od Rijeke nalazi se Kanjon Kamačnik. Jednako kao i Risnjak, Kamačnik se nalazi u Gorskom Kotaru blizu Vrbovskog. Kamačnik ima status zaštićenog značajnog krajobraza i nekoliko kilometara uređene pješačke staze kroz kanjon s lijepim drvenim mostovima i slapovima. Rijeka Kamačnik je svoj kanjon usjekla u masiv Velike Kapele, a na kraju se ulijeva u rijeku Dobru. Na samom početku staze pronaći ćete ugostiteljski obrt za ručak, doručak ili odmor. Sama staza se prijeđe relativno brzo i vodi kroz čitav kanjon do izvora Kamačnika.

Auto i moto asistencija - pomoć na cesti

3. Varaždin

Na također samo jedan sat vožnje od Zagreba smjestio se Varaždin. Ovaj nekoć glavni grad nalazi se na desnoj obali Drave i ima oko pedeset tisuća stanovnika. Varaždin je poznat po svojoj očuvanoj i bogatoj baroknoj urbanoj sredini. Varaždin krasi mnoštvo palača, od kojih su najpoznatije: palača Drašković, palača Patačić i palača Prassinsky-Sermage. Svakako treba prošetati i Starim gradom, feudalnom utvrdom koja glasi kao jedan od simbola grada. Varaždin, ovaj barokni biser lijepih ulica, trgova i parkova svakako vrijedi posjetiti.

Info izračun cijene auto osiguranja

4. Zapadno od Zagreba

U neposrednoj blizina Zagreba nalazi se mnoštvo opcija za idealne izlete. Ovdje se nalazi Samoborsko gorje s Japetićem kao najvišom točkom s koje se pruža predivan pogled. Tu je i strmi Okić s ostacima moćne srednjovjekovne utvrde. Plešivica je najpoznatija po svojim vinima od kojih je najznačajniji crveni portugizac u listopadu, što donosi i veliku lokalnu svečanost. U blizini Zaprešića nalazi se dvorac Lužnica iz 18. stoljeća zajedno s perivojem. Pitoreskni gradić Samobor najpoznatiji je po karnevalu i kremšnitama. Vrijeme fašnika vrlo je uzbudljivo s mnoštvom zabave, dok ostatak godine nudi mirniji posjet Samoboru. Žumberak i pripadajući park prirode posebno su pogodni za jednodnevne izlete u prirodu, a sam Žumberak nastavlja se na Samoborsko gorje.

5. Lonjsko polje

Smješteno na jugoistoku u smjeru Siska, nalazi se park prirode Lonjsko polje. To je najveće zaštićeno prirodno močvarno područje u Republici Hrvatskoj, a prostire se duž obala rijeke Save. Svake godine rijeka Sava se izlijeva i naplavljuje Lonjsko polje tvoreći močvaru bogatu biljnim i životinjskim svijetom. Vožnja iz Zagreba traje oko jedan sat i dvadeset minuta. Park prirode Lonjsko polje nudi mnoštvo sadržaja za sve uzraste uz primamljivu gastronomsku ponudu. Poznati stanovnik ovog područja je bijela roda koja se nastanjuje u selu Čigoč, Prvom europskom selu roda još od 1984. godine.

Uštedite 15-25% na osiguranju motora


Nove perspektive i odmor

Koju god vikend destinaciju odabrali, sigurno nećete pogriješiti. Već sam odlazak iz grada pružit će vam novu perspektivu, energiju i povezanost s bližnjima. Vaš partner na ovim i drugim putovanjima je Sava osiguranje i Sava asistencije - pomoć na cesti, kreirane prema vašim potrebama. Sretan put!

Prvi dio - 5 prijedloga za izlete po Hrvatskoj koje morate provjeriti, možete pronaći na našem blogu ovdje.

 

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.