Volite motore? Donosimo vam 4 prijedloga za spektakularna putovanja motorom po Hrvatskoj, drugi dio


Doživite ljepotu krajolika

Motor je idealno prijevozno sredstvo za doživjeti ljepotu krajolika, pogotovo kada je riječ o ljetnim putovanjima. Srećom, Hrvatska spada među najljepše zemlje na svijetu. Rijetko se na nekom prostoru unutar jedan do dva sata vožnje susreću ravnice, planine, šume i more. Govoreći o zbilja spektakularnim putovanjima motorom, odlučujemo za sporije ceste koje omogućavaju veći fokus na krajolik i užitak u vožnji uz, naravno, poštivanje svih sigurnosnih i prometnih pravila.

Ovim putem podsjećamo i vozače automobila na dodatan oprez u prometu imajući na umu povećan broj motociklista na cestama u proljeće i ljeto. Za sve motoriste napravili smo listu spektakularnih ruta koje pozivaju na putovanje motorom.

Krenimo na put

1. Prolaz kroz Učku

Glavni put prema Istri vodi obično vodi kroz poznati tunel Učka. To je uobičajena i brža ruta. No, puno je ljepši put preko vrha planine koji vodi do najvišeg vrha Istre - Vojaka i to na 1401 m. Umjesto tunelom, krenite cestom koja vodi od mjesta Veprinac, a nakon desetak minuta skrenite prema Lovranskoj Dragi. Na najvišem vrhu Učke očekuje vas spektakularni pogled, za koji kažu da seže sve do Italije.

osiguranje-motora-cijena-vigo-rute

Akcija osiguranja motora 15-25%

2. Otok Brač

Brač je idealan za uživanje na motoru uz spektakularne vidike, pitoreskne gradiće i opuštajuće plaže. Ovaj treći po veličini otok na Jadranu dugačak je 40 kilometara i širok oko 12 kilometara i kao takav idealan je za vožnju i uživanje. Činjenica da je Brač najviši od svih otoka sa 778 m visokom Vidovom gorom, dodatno doprinosi vožnji motorom. Najviši od svih otoka garantira spektakularne vidike, ali svakako posjetite i prekrasne gradiće poput Sutivana ili Milne.

Uštedi na osiguranju motora

3. Otok Pag

Na prekrasnim cestama otoka Paga možete uživati u jedinstvenom “mjesečevom” krajoliku. Snažna bura i manjak vegetacije oblikovali su ovaj jedinstveni otok. Nije stoga ni čudo da brojni svjetski proizvođači automobila i motora svoje reklame snimaju upravo na Pagu: Honda, BMW, Ford, Peugeot, ali i Rimac automobili. Put od početka do vrha otoka traje preko sat vremena, a uz brojna mala mjesta vrijedi posjetiti i grad Pag. Slobodno skrenite s glavnih puteva, prepustite se avanturi i istražite nepoznato.

4. Orahovica - Jankovac - Papuk

Tridesetak kilometara od Orahovice, u parku prirode Papuk, smjestila se zaštićena park šuma Jankovac. Ovdje ćete pronaći šume, gorske doline, rijeke, vodopade, ali turističke sadržaje poput planinarskog doma. Treba napomenuti kako se do  planinarskog doma može doći cestom. Uživajte laganom vožnjom kroz šumu, a po želji pješke istražite uređene puteve, dva jezera i vodopade. Smješten na 475 metara nadmorske visine, Jankovac nazivaju i “biserom slavonskog gorja”.

Gdje god išli, bitno je da se sigurno vratimo

Nadamo se da će vam ovi prijedlozi uljepšati vozačko iskustvo i priuštiti nove vidike.

Već ranije smo pisali prijedlozima za putovanje motorom po Hrvatskoj, a taj tekst možete pronaći na našem blogu "Nikad sami - Dobro je znati", pod nazivom: Volite motore? Donosimo vam 4 prijedloga za spektakularna putovanja motorom po Hrvatskoj.

Ako vas zanimaju provjereni prijedlozi za kratke vikend izlete, možete pročitati i ovaj blog: 5 prijedloga za izlete po Hrvatskoj koje morate provjeriti, drugi dio.

Želimo vam sretan put!

Nikad sami na motoru.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.