Ideje za planinska putovanja motorom po Hrvatskoj: od Učke do Svilaje

 

Prirodne ljepote Hrvatske dolaze do izražaja na motoru

Proljeće je idealno vrijeme za istraživanje novih motociklističkih ruta. Srećom, Hrvatska nudi sve tipove krajolika za istraživanje: od ravnica, dolina, mora, planina i šuma. Prirodne ljepote naše zemlje još više dolaze do izražaja kada se njima putuje motorom, bez granice između vozača i krajolika. U novom blogu za vas smo proučili nekoliko živopisnih planinskih vrhova i ruta koje je moguće obići motorom. Prije svakog puta vrijedi dobro proučiti vremensku prognozu i to iz više izvora. Naime, vremenske prilike u planinama često su vrlo drugačije od vremenskih prilika u nizinama. I ne samo to, već se vrijeme u planinama puno brže mijenja, tako da naglo zahladnjenje ili kiša mogu doći vrlo neočekivano. U svakom slučaju, u visinama, dobro je biti pripremljen za razne vremenske (ne)prilike. Krenimo stoga na put!

osiguranje-motora-akcijaIdeje za planinska putovanja motorom

1. Sopotski slap, Žumberačka gora

Ovaj najveći slap Žumberačke gore visine 40 metara sastavljen je od tri kaskade. Iako se do samog slapa može doći samo pješke, cesta prolazi poprilično u blizini samog slapa. Stoga, uzmite i nešto planinarske opreme kako biste posjetili ovaj veličanstveni slap. Ovo je i dobra prilika za istražiti Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje, budući da kroz njega prolazi više prometnica.

Iskoristi Akciju osiguranja motora - 25%

2. Izvor Kupe, Razloge parking

Put nas dalje vodi u Nacionalni park Risnjak, sve do izvora rijeke Kupe. Ovo područje zaštićeno je već 1963. godine zbog svoje prirodne ljepote i vrijednosti. Dva su smjera iz kojih se možete približiti izvoru Kupe. S jedne strane tu je cesta Crni Lug - Gerovo, nakon Malog Sela desno na asfaltiranu cestu i nakon osam km dolazite do velikog parkinga Razloge. Izvor je udaljen oko pola sata hoda. Drugi put je iz smjera sela Hrvatsko, ali svakako preporučujemo prvu varijantu.

3. Svilaja, planinarki dom Svilaja

Svilaja - planina u Zagori, najvišeg vrha 1508 metara, prirodna je ljepota s koje se vidi “pola Dalmacije” s jedne strane i Peručko jezero s druge strane. Cesta vodi do planinarskog doma Svilaja gdje možete ostaviti motore, ili možete nastaviti makadamskom cestom prema samom vrhu Svilaje. Garantiramo spektakularne vizure.

Osiguraj motor i uštedi

4. Učka, Vojak

Do samog vrha Učke - Vojaka, na visini od 1396 metara vodi cesta dostupna motorima. Kada se već nalazite u Parku prirode Učka, iskoristite ovu priliku za istraživanje Učke, ali i Istra vam se nudi nadohvat ruke. Uživate u pogledu na Istru s Vojaka i naravno, pripremite se na planinsko vrijeme.

Ispunite svoje potencijale

Naravno, u redu je motor voziti na autocestama, ali svoj puni potencijal motori ispunjavaju na ovakvim pitoresknim putevima, dalje od gužvovitih i napučenih prometnica.

Ovu moto sezonu započnite ugovaranjem obveznog osiguranja motora uz uštedu do čak 25%, uz ugovaranje Moto asistencije. Što su Moto asistencije? To je jedinstvena usluga pomoći na cesti kad vam je potrebno. Postoje dva paketa: Sava Asistencija Moto i Sava Asistencija Moto Premium. Cijena paketa Moto je 9,82 EUR (70,00 kn) za period čitave godine, uz obavezno osiguranje motora. Požurite i iskoristite akciju.

Pročitajte još iz naše blog serije “Nikad sami - Dobro je znati”

- Pregled najvećih motorijada i akcija osiguranja motora

- Kako se pripremiti za novu motorističku sezona i uštedjeti do 25%

Uživajte u novim moto rutama i planinskim vrhovima!

 

Nikad sami na motoru

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.