Osiguranje imovine: zašto osigurati kuću, stan ili objekt za iznajmljivanje? Upoznajte program osiguranja DOM.

Potresi su nas grubo podsjetili na činjenicu da je Republika Hrvatska jedna od seizmički ugroženijih država u Europi

Prošle godine svjedočili smo nekim od najgorih prirodnih nepogoda koje su ikada pogodile Hrvatsku. Ovim putem izražavamo suosjećanje i sućut zbog velikih potresa na području Zagreba i Petrinje koji su odnijeli ljudske živote i uzrokovali veliku materijalnu štetu. 

Potresi su nas grubo podsjetili na činjenicu da je Republika Hrvatska jedna od seizmički ugroženijih država u Europi. Prirodne nepogode uključujući i poplavu u Zagrebu, ukazale su na važnost sigurnosti koje donosi osiguranje imovine.  

Ako ste osigurani, ovdje možete saznati sve o načinima prijave šteta: Važna obavijest - prijava štete od potresa. Također vas molimo da prethodno prijavi štete, uvidom u policu osiguranja, provjerite imate li ugovoren rizik potresa koji bi u tom slučaju trebao biti naveden u polici osiguranja. Ako to niste u mogućnosti učiniti, nazovite svojeg zastupnika osiguranja.

Osim velikih prirodnih nepogoda postoji mnogo prijetnji vašoj imovini, poput izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, provalne krađa, razbojstva i oluje ili tuče. No, koliko se zapravo provalnih krađa događa u Hrvatskoj? Prema službenoj statistici MUP-a prijavljeno je 10.906 provalnih krađa u 2018. godini. Ukupno je razriješeno je samo 2.366 slučajeva. Nažalost, koeficijent razriješenosti u slučaju provaljivanja u kuće i stanove iznosi samo 12,2 %.

osiguranje-imovine-potres-iznajmljivanje-savaGledano na razini Europske unije, imovina se u Hrvatskoj osigurava puno manje. To je posebno značajno ako uzmemo u obzir da gotovo 90 % ljudi posjeduje nekretninu u kojoj živi. Po tome je Hrvatska na visokom trećem mjestu u EU. Vlasništvo nad nekretninom ima brojne prednosti, ali nosi i dodatne odgovornosti poput troškove održavanja.

U svjetlu navedenih statistika, ugovaranje osiguranja imovine i stvari u kućanstvu zbilja se čini kao pametna odluka.

Akcija "Siguran dom uz gratis telefon"

Upoznajte program osiguranje imovine DOM, moderno osiguranje za sve vaše potrebe

Osim standardnog osiguranja imovine uz akciju "Siguran dom uz gratis telefon", pripremili smo i novi tip osiguranja imovine gdje je sve na jednom mjestu - osiguranje DOM.

1. Osiguranje doma: brojna pokrića osiguranja objekta i stvari kućanstva.

2. Kućna asistencija: korisne asistencije poput plaćanja troškova dolaska i intervencije obrtnika za hitne popravke.

3. Osobna asistencija: pomoć u slučaju nezgode u cijelom svijetu, pokrivanje troškova prijevoza, medicinske skrbi i ostalih hitne potreba.

4. Pravna zaštita: pravna savjetovanja kod odvjetnika, od privatnog do poslovnog područja.

Saznajte više o osiguranju imovine DOM i kontaktirajte nas

Jedinstveni program osiguranja DOM osigurava više od 50 rizika za različite opasnosti, a osigurati možete kuće, stanove, vikendice, spremišta, garaže i opremu. Osnovna pokrića lako možete proširiti dodatnim pokrićima, poput:

- Osiguranja od potresa.
- Osiguranje pametnih instalacija, fotonaponskih elektrana i slično.
- Paket najam.

Izbjegnite neočekivane troškove, planirajte dugoročno i pametno gospodarite svojom imovinom. Sada je to puno lakše uz program osiguranja imovine DOM, gdje je sve na jednom mjestu, baš poput dobro održavanog i sretnog doma.

Nikad sami doma uz Sava osiguranje.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva Vaša pitanja, na raspolaganju Vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas na našoj Facebook stranici.