Osiguranje imovine: zašto osigurati kuću, stan ili objekt za iznajmljivanje? Upoznajte program osiguranja DOM.

Zašto osigurati vrijednu imovinu?

Ove godine svjedočili smo nekim od najgorih prirodnih nepogoda koje su ikada pogodile Zagreb. Potres i poplave uzrokovale su veliku materijalnu štetu i podsjetile na važnost sigurnosti koje donosi osiguranje imovine. Osim toga, bitna je i činjenica da je Republika Hrvatska jedna od seizmički ugroženijih država u Europi.

Osim velikih prirodnih nepogoda, postoji mnogo prijetnji vašoj imovini, poput izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, provalne krađa, razbojstva i oluje ili tuče. No, koliko se zapravo provalnih krađa događa u Hrvatskoj? Prema službenoj statistici MUP-a prijavljeno je 10.906 provalnih krađa u 2018. godini. Ukupno je razriješeno je samo 2.366 slučajeva. Nažalost, koeficijent razriješenosti u slučaju provaljivanja u kuće i stanove iznosi samo 12,2 %.

osiguranje-imovine-potres-iznajmljivanje-savaGledano na razini Europske unije, imovina se u Hrvatskoj osigurava puno manje. To je posebno značajno ako uzmemo u obzir da gotovo 90 % ljudi posjeduje nekretninu u kojoj živi. Po tome je Hrvatska na visokom trećem mjestu u EU. Vlasništvo nad nekretninom ima brojne prednosti, ali nosi i dodatne odgovornosti poput troškove održavanja.

U svjetlu navedenih statistika, ugovaranje osiguranja imovine i stvari u kućanstvu zbilja se čini kao pametna odluka.

Akcija "Siguran dom uz gratis telefon"

Upoznajte program osiguranje imovine DOM, moderno osiguranje za sve vaše potrebe

Osim standardnog osiguranja imovine uz akciju "Siguran dom uz gratis telefon", pripremili smo i novi tip osiguranja imovine gdje je sve na jednom mjestu - osiguranje DOM.

1. Osiguranje doma: brojna pokrića osiguranja objekta i stvari kućanstva.

2. Kućna asistencija: korisne asistencije poput plaćanja troškova dolaska i intervencije obrtnika za hitne popravke.

3. Osobna asistencija: pomoć u slučaju nezgode u cijelom svijetu, pokrivanje troškova prijevoza, medicinske skrbi i ostalih hitne potreba.

4. Pravna zaštita: pravna savjetovanja kod odvjetnika, od privatnog do poslovnog područja.

Saznajte više o osiguranju imovine DOM i kontaktirajte nas

Jedinstveni program osiguranja DOM osigurava više od 50 rizika za različite opasnosti, a osigurati možete kuće, stanove, vikendice, spremišta, garaže i opremu. Osnovna pokrića lako možete proširiti dodatnim pokrićima, poput:

- Osiguranja od potresa.
- Osiguranje pametnih instalacija, fotonaponskih elektrana i slično.
- Paket najam.

Izbjegnite neočekivane troškove, planirajte dugoročno i pametno gospodarite svojom imovinom. Sada je to puno lakše uz program osiguranja imovine DOM, gdje je sve na jednom mjestu, baš poput dobro održavanog i sretnog doma.

Nikad sami doma uz Sava osiguranje.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva Vaša pitanja, na raspolaganju Vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas na našoj Facebook stranici.