Putujete li u inozemstvo? Obvezna lista 8 stvari koje trebate znati

 

Nove avanture na vidiku

Svi smo željni putovanja i novih krajolika, pogotovo nakon više od godine dana provedenih u pandemiji. Ako vas zanimaju izleti unutar Lijepe naše, pročitajte naše blog tekstove 5 prijedloga za izlete po Hrvatskoj koje morate provjeriti prvi i drugi dio za korisne savjete i inspiraciju. Ako vas zanimaju inozemna putovanja, na pravom ste mjestu. Inozemna putovanja za koje se preporučuje putno zdravstveno osiguranje mogu biti odlasci na poslovna putovanja, medeni mjesec, zimovanje u susjedne zemlje ili pak putovanja na daleke egzotične lokacije kao bijeg od zime. Brojne restrikcije i pravila su i dalje na snazi, a ovdje ćemo podsjetiti na 8 obaveznih stvari koje svakako trebate znati prije svakog većeg ili manjeg putovanja.

S vremenom se učimo živjeti s koronavirusom i može se reći da smo daleko dogurali od početnih problema i zatvaranja granica. Ipak, neke stvari svakako treba imati na umu kako biste si olakšali život i učinili putovanje sigurnijim i ugodnijim.

Obvezna lista 8 stvari koje trebate znati prije putovanja:

1. EU digitalna COVID potvrda uvelike je olakšala i pojednostavnila putovanja diljem Europske unije. Svoju besplatnu EU digitalnu COVID potvrdu možete zatražiti online preko sustava e-Građani ako ste cijepljeni, ako imate negativan test na SARS-CoV-2 ili ako ste nedavno preboljeli bolest COVID-19.

2. Putovanje unutar Europske unije relativno je jednostavno i sigurno. Šanse da ćete ostati u nekoj EU zemlji bez mogućnosti normalnog povratka u Hrvatsku su minimalne. Znamo da to nije bio slučaj na početku pandemije. Ipak, mudro je imati digitalne potvrde i u isprintanom obliku.

najbolje-putno-osiguranje-skijanje3. Putovanje izvan EU i dalje je nešto kompliciranije. Stoga preporučujemo proučiti posebna pravila za svaku zemlju u koju putujete.

4. Obavezno proučite i posebna pravila za tranzitne zemlje na putu. Pogotovo ako idete na daleka putovanja poput Azije, gdje mnoge države i dalje imaju poprilično stroga pravila.

5. Napravite putnu listu sa svim stvarima koje morate uzeti prije putovanja, poput Covid potvrde i putovnice, punjača za mobitel i laptop, ali i jastuka za avion. Ovakva lista smanjuje svima nam poznati stres prilikom pripreme za put.

6. Dio pripreme za putovanje je i ugovaranje putnog zdravstvenog osiguranja. Štoviše, Sava putno osiguranje jedno je od rijetkih na tržištu koja pokriva bolničko liječenje bolesti izazvane koronavirusom (COVID 19).

Ugovori putno zdravstveno osiguranje online

7. Putujete na zimovanje s čitavom obitelji? Možda je baš obiteljsko putno osiguranje za vas. Obiteljski paket putnog zdravstvenog osiguranja za četveročlanu obitelj za osmodnevno razdoblje, bez obzira na svjetsku destinaciju iznosi samo 18,51 EUR.

8. Za vrijeme pandemije, preporučuje se putovanje automobilom kako bi se smanjio broj kontakata. U svakom slučaju, za više informacija poput uputa za zračnu luku, savjetujemo pratiti stranicu koronavirus.hr, ali i web stranice veleposlanstva država u koje putujete.

Zimske radosti nas zbližavanju

Bliži se razdoblje skijanja i zimskih radosti. Neke od čestih destinacija uključuju Austriju, Italiju i Sloveniju. Sve te zemlje lako su dostupne uz EU digitalne COVID potvrde. Ipak, treba imati na umu da zimovanje uključuje mnoštvo fizičkih aktivnosti i potencijalno povećan broj bliskih kontakata. U svakom slučaju, velika je prednost uza sebe imati putno zdravstveno osiguranje koje pokriva i bolničko liječenje bolesti izazvane koronavirusom (COVID 19).

To je posebno važno u zemljama izvan Europske unije, koje ne dijele europski zdravstveni sustav, a privatna zdravstvena skrb često sa sobom nosi visoke troškove. Takvi troškovi često mogu višestruko nadmašiti početne troškove samog putovanja. Zbog toga je tu Sava putno zdravstveno osiguranje.

Putno zdravstveno osiguranje je puno više

Putno zdravstveno osiguranje osigurava i od niza drugih nesretnih slučajeva na putovanju poput gubitka prtljage, otkazivanja leta, hitne stomatološke pomoći, troškova hitnog liječenja u slučaju bolesti ili nezgode, gubitka službenih identifikacijskih isprava, povratka malodobne djece iz inozemstva, helikopterskog prijevoza osiguranika do bolnice i brojnih drugih pokrića. Provjerite prednosti dva glavna paketa putnog osiguranja: standardni i nadstandardni paket. Svaki od dva paketa nudi i četiri razine pokrića, osmišljenih prema vašim potrebama.

Putovanje nam širi horizonte, donosi nova uzbudljiva iskustva, oblikuje nas i obogaćuje nas kao osobe. Nove priče s putovanja uvijek su dobrodošle u svakom društvu. Stoga, ne dopustite da vas na vašem odmoru ili poslovnom putovanju ometu brojni rizici koji mogu jednostavno biti umanjeni ugovaranjem Sava putnog zdravstvenog osiguranja.

 

Nikad sami na putovanju.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

 *Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.