Nikad sami – Dobro je znati

5 stvari koje treba imati na umu prije vožnje u zimskim uvjetima. Treći dio.

Ovo je treći dio u seriji tekstova “Osiguranje vozila samo je dio Vaše sigurnosti”. Prvi tekst možete pročitati klikom na ovaj link: Zimske gume i 7 pravila za zimsku sezonu koje trebaju znati baš svi vozači, a drugi klikom na ovaj link 6 pravila iskusnih vozača za vožnju u zimskim uvjetima.

Nakon što smo utvrdili kojih su to 7 pravila za zimsku sezonu i pročitali što nam to poručuju iskusni vozači kroz 6 pravila za vožnju zimi, vrijeme je za prisjetiti se što sve treba imati na umu prije same vožnje.

auto-osiguranje-zimski-uvjeti

Imajte na umu prije vožnje

  1. Namjestite se tako da vam bude ugodno, ali ne preugodno. Debela zimska jakna u kombinaciji s grijanjem vjerojatno će izazvati pospanost. Raskomotite se, osigurajte si lagano izvođenje svih tjelesnih pokreta, kao i dobru vidljivost iz automobila.
  2. Vjetrobran obavezno odmaglite. Odjećom i toplinom tijela unosimo vlagu, stoga je dobra ideja uključiti klimu koja isušuje zrak.
  3. Odmah upalite grijač stražnjeg stakla, bez obzira na to što ste očistili led s vanjske strane. Grijač stražnjeg stakla odleđuje, ali i odmagljuje u isto vrijeme.
  4. Pripremite kvalitetne strugalice i metlice. Na početku sezone isplati se uložiti u kvalitetnije metlice koje će vam uvelike olakšati svakodnevno čišćenje snijega i leda. Pripremite i par rukavica, a i kišobran u automobilu je dobra ideja.
  5. Pripremite rezervnu tekućinu za pranje stakla koja se intenzivnije troši po zimi.

Idete li na zimske praznike ili na skijanje?

Svejedno putujete li vlastitim automobilom, autobusom ili avionom, bezbrižan put počinje ugovaranjem Putnog osiguranja. U nekoliko jednostavnih koraka, online ugovorite obiteljsku policu putnog osiguranja već od 18,51 EUR!

Na našem Kalkulatoru osiguranja možete provjeriti cijenu auto osiguranja i kupiti osiguranje online. 

To bi bilo to! U zadnja tri teksta prošli smo sve bitne teme za sigurnu i ugodnu vožnju u zimskim uvjetima: 1) pripremu automobila za zimu, 2) pravila iskusnih vozača i 3) pripremu prije same vožnje. Nadamo se da ste naučili nešto korisno ili se barem prisjetili bitnih informacija vezanih za novu zimsku sezonu. 

Ovaj tekst dio je našeg bloga s korisnim tekstovima: Nikad sami - Dobro je znati. Donosimo Vam relevantne vijesti i savjete iz svijeta osiguranja. Pročitajte više o temama koje se tiču Vaših svakodnevnih izazova. Budite sigurni da ćete donijeti najbolju odluku. U redu je biti upućen, još je bolje znati.

Nikad sami u zimskoj sezoni uz Sava osiguranje.