Korisni savjeti za pripremu vašeg automobile za ljeto uz auto osiguranje i asistenciju, saznajte više


Nove automobilske avanture su pred nama

Dolazak ljeta idealno je vrijeme za putovanja i bezbrižno uživanje. Iskoristite godišnje odmore i produžene vikende za uživanje u ljepotama Hrvatske, ali ne zaboravite za to pripremiti svoj automobil.

Izbjegnite neočekivane kvarove automobila, jer znate kako kažu, održavanje je pola zdravlja. Koliko se vi brinete za njega, tako će i vaš automobil brinuti za vas. Kako bi vaš auto pucao od zdravlja, potrebno je pratiti dobre prakse održavanja i propisno pripremiti auto za nove ljetne avanture.

priprema-auto-ljeto-asistencija1. Provjerite stanje akumulatora: elektrolite, kleme i testirajte ga. Naime, upravo kvarovi na akumulatorom su jedne od najčešćih neugodnosti.

2. Obavezno dopunite ili zamijenite ulje. Zbog užurbanog stila života, ova bitna stavka može nam promaknuti, a esencijalna je za rad motora.

3. Prijeđite na ljetne gume, ako već niste. Naime, razlika u voznim karakteristikama između zimskih i ljetnih guma od vrlo velike je važnosti.

4. Provjerite stanje svih rasvjetnih tijela na automobilu pozicije, duga, kratka svjetla, a ne zaboravite i treće stop svjetlo.

5. Provjerite i druge funkcionalne dijelove automobila poput prijenosnog remenja i pazite na intervale, oštećenja i ispucalost.

6. Naravno, tu je i obavezna provjera kočionog sustava i razinih kočionih tekućina.

7. Ne zaboravite i glavni sastojak svakog uspješnog putovanja, a to je dobra volja, veselje i komunikacija.

Jeste li znali da vaš automobil možete osigurati online, brzo i sigurno?

Provjeri auto osiguranje online

Bilo da preferirate putovanja kontinentalnom Hrvatskom ili ljeti birate morske destinacije, donosimo vam preporuke za izlete koje ne smijete propustiti:

- 5 prijedloga za izlete po Hrvatskoj koje morate provjeriti
- 5 prijedloga za izlete po Hrvatskoj koje morate provjeriti, drugi dio

Sve ove preporuke zahtijevaju minimalno sredstava i organizacije, a preporučuju puno dobre volje za odličan provod. Na vama je samo da odaberete gdje ćete se uputiti, a za sve nepredviđene situacije tu su Sava auto asistencije uz obvezno osiguranje automobila. Sava asistencije kreću već od 74 kn za motore i 83 kn godišnje za automobile.

Provjeri Sava asistencije

Ako preferirate putovati motorom, imamo i tu nešto za vas. Pročitajte naš blog sa savjetima za održavanje motora, a saznajte i što vam nudi Sava moto asistencija.

Zašto uopće putovati?

Vikend izleti i godišnji odmori su putovanje. Putovanja nam obogaćuju dušu i stvaraju nezaboravna sjećanja za cijeli život. Ne dopustite stoga da vam problemi s automobilom ili motorom utječu na uživanje s prijateljima i obitelji.

Vaš pouzdani partner na cesti su Sava auto i moto osiguranje i naravno - korisne Sava asistencije. Sve to možete ugovoriti online, brzo i jednostavno, bez gubljenja vremena i čekanja u gužvi. Želimo vam sretan put i puno novih iskustava.

Nikad sami.

Prijavite se na naš Newsletter i povremeno dobivajte informacije o promo akcijama, novostima i uštedite!

*Za sva vaša pitanja, na raspolaganju vam stoje naše agentice na e-mailu ili na web-chatu u donjem desnom kutu ove stranice koju upravo čitate. Tu je i besplatni broj telefona 0800 913 023, a pratite nas i na našoj Facebook stranici.